Hjem » Festivalguiden » Festivalkart 2022 – Disse festivalene burde du sjekke ut i sommer
Festivalguiden

Festivalkart 2022 – Disse festivalene burde du sjekke ut i sommer

Foto: Mats Even Omberg

Er du fysen på å stikke på en festival i nærmeste framtid, men har ikke peiling på hvilken du skal gå for? Frykt ikke; her har vi samlet en haug av festivaler du er nødt til å sjekke ut!

Foto: Ole Martin Wold

Oalvsfest

Trondheim Internasjonale Olavsfest 28. juli – 3. august. Olavsfest er en årlig festival som har som mål å presentere kunst, kultur og samtaler som gjør vår forestillingsverden større. Festivalen skal være en arena for refleksjon i skjæringspunktet mellom tro og samfunn, og feirer 60-årsjubileum i 2022! I jubileumsåret kan festivalen skilte med navn som Björk, Åge & Sambandet, Carola, Kae Tempest, Bjørn Tomren, Ane Brun, Kyiv Kammerkor, Odd Nordstoga og Tord Gustavsen Trio m/ Nils Petter Molvær. I tillegg har vi urframføringer av verk av komponistene Kim André Arnesen, Kristoffer Lo og Georg Buljo.

Les mer på olavsfest.no.

Foto: Jonathan Vivaas Kise

Jugendfest

Vestlandets største festival med artister som G-Eazy, Toto, Westlife, Dagny, Victor Leksell, Rae Sremmurd, Ballinciaga & Roc Boyz, Synne Vo, Rotlaus og Live Hanken. Color Line Stadion i Ålesund 19. og 20. august.

Les mer på jugendfest.no.

Foto: Ådne Birkeland

OBOS Festningen

Midt-Norges største musikkfestival gå av stabelen 2. og 3. september. Få store musikkopplevelser kombinert med fantastisk utsikt over byen på Kristiansten Festning, Trondheims tak. Lineup 2022: Tyga, Broiler, Chris Holsten, Astrid S, Dagny, Moyka, Isah & Dutty Dior og Lars Vaular.

Les mer på festningen.no.

Foto: Christer Haaverstein

Utopia

Byfestival i Stavanger sentrum, 26. og 27. august. Årets lineup består blant annet av Alan Walker, Astrid S, Dj Snake, Janove, Kamelen, Lars Vaular, Lemaitre og Victor Leksell. Velkommen til en unik festival i Bjergstedparken, en idyllisk park kun kort gange fra Stavanger sentrum.

Les mer på utopiafest.no.

Foto: Daniel Lilleeng

Rakettnatt

Rakettnatt Music and Arts Festival: Byfestival i Tromsø 26. og 27. august, hvor Stortorget fylles med tre scener, fantastiske artister, nydelig mat, kunst og en utrolig folkefest. I 2022 består lineupen av Sigrid, Röyksopp, Mew, Victor Leksell, Molly Sandén, Tungtvann, Violet Road, Ash Olsen, Metteson, Emil Kárlsen, Heave Blood & Die, Hannah Storm og Brenn.

Les mer på rakettnatt.no.

Foto: Mats Even Omberg

Kongsberg Jazzfestival

Kongsberg Jazzfestival har siden starten i 1964 satt Kongsberg på hodet ved å invitere hele byen til en stor folkefest, der store og små konserter foregår både utendørs og innendørs over hele byen. Festivalen har som mål å by på Norges beste jazzopplevelser, men har en bred musikkprofil som favner både det folkelige og det nyskapende. Utover det mangfoldige programmet, har Kongsberg Jazzfestival en egen barnefestival – Barnivalen, workshops, jazzfilmprogram, samt et lavterskeltilbud med både gratiskonserter og daglige jazzprater for alle interesserte.

Les mer på kongsbergjazz.no.

Foto: John Rodger

Mablisfestivalen

I idylliske Vålandsskogen i Stavanger finner du Mablisfestivalen. Her får du servert artister fra inn- og utland, kunstinstallasjoner, gode folk, godt vær (jada) og smaken av lokal mat og drikke. På programmet står artister som Girl in Red, Big Thief, Skambankt, Gabrielle, Kjartan Lauritzen, Emilie Nicolas, bare for å nevne noen. Du finner også Fretex-telt, Lervig-bar og bøketrær på alle kanter. Mablis er også en festival uten aldersgrense, altså noe for alle aldersgrupper.

Så, stor eller liten – bli med og ta med deg en venn eller ti. Bedre stemning skal du lete lenge etter!

Les mer på mablisfestivalen.no.

Foto: Brage Pedersen

Bukta

Buktafestivalen går av stabelen 21.-23. juli i Telegrafbukta i Tromsø. Festivalen befinner seg i unike og naturskjønne omgivelser cirka 30 minutters gange fra sentrum, med 33 band fordelt på tre scener og et program som fokuserer hovedsakelig på rock. Med havet og fjellene som backdrop kan det i år nippes til headlinerne The Hives, Dagny og Dumdum Boys. I tillegg kan man glede seg til blant annet Turnstile, IDLES, Graveyard, Reigning Sound og Daniel Romano med flere. Velkommen til rock, øl og sjømat i Telegrafbukta!

Les mer på bukta.no

Foto: Andreas Turau

Ultima

Velkommen til en verden av ny musikk og lyd i Oslo i september når Ultima inviterer til en ti dager lang feiring av mangfoldet av musikk skapt i vår tid! Med et innholdsrikt program som strekker seg fra 15.–24. september, består Ultima av over 60 arrangementer, med alt fra konserter, dans, teater og utstillinger, til aktiviteter for barn og unge, panelsamtaler, podkaster m.m. Ultimafestivalen foregår på arenaer ute og inne over hele byen. Norske og internasjonale komponister og utøvere bidrar til å gjøre Ultima til en av verdens største festivaler i sitt slag, i år for 31. gang.

Les mer på ultima.no.

Foto: Finn Rune Christiansen

Månefestivalen

Månefestivalen er en musikkfestival som hvert år arrangeres i idylliske Gamlebyen i Fredrikstad. Den unike lokasjonen med hovedscene på Tøihusplassen og en eplehage pyntet med egendyrkede blomster er verdt opplevelsen alene – men Månefestivalen stiller også med solide bookinger, hovedsakelig innen rock. 28.-30. juli kan du blant annet oppleve artister som Travis, Madrugada, Kvelertak, Erlend Ropstad, Apoptygma Berzerk og mange flere. Månefestivalen er drevet på idealistisk grunnlag, og under festivalen fylles hele Gamlebyen med arrangementer hvorav flesteparten er gratis og åpne for alle.

Les mer på maanefestivalen.no.

Foto: Floris Heuer

Oppturfestivalen

Opptur er en tredagers festival midt i hjertet av Bodø siste helgen i juli hvert år. Festivalen har 17.000 besøkende i løpet av helgen. Opptur fokuserer på pop/edm-sjangeren og sikter seg inn i aldersgruppen 18-50 år. I juli er det lyst hele døgnet i Nord-Norge, og midnattsolen avslutter festivalen hvert år! Området består av tre nivåer; ordinær, VIP og Opptur Black – hvorav de to sistnevnte har 20-års aldersgrense. Noen av artistene som har besøkt Opptur de siste årene: Steve Aoki, Galantis, Matoma, Alan Walker, Becky Hill, Broiler, Sam Feldt, Isabell, Snow Boys, Kamelen, Izabell, SEEB, Julie Bergan, Shy Martin og mange, mange flere.

Les mer på oppturfestival.no.

Foto: Paul Arthur Lockhart

Helt på Vidda

Opplev en magisk festivalstemning på toppen av Geilo, siste helgen i august. Helt på Vidda festivalen inviterer for andre gang til en unik og rå musikkopplevelse 25.-27. august 2022, med Hallingskarvet som bakteppe. I år kan du få med deg blant annet Wig Wam, Broiler, Di Derre, Daniel Kvammen, Michelle Ullestad, Lucy Kay Allen, Vivillain, Jonathan Floyd, Kickslip, og Wiggy Waggy And The Boo Boo! I tillegg kan hele familien komme lørdag 27. august på Barnas Vidda. Nytt i år er et eget rusfritt ungdomsprogram torsdag 25. august, Ung på Vidda!

Sjekk ut heltpaavidda.no.

Foto: Fotograf BT Stokke

Operafest Røykenvik

Sommeren kommer med Operafest Røykenvik! Et idyllisk sted ved Randsfjorden, glitrende vann, grønt land, litt vin, gourmetmat og musikk i verdensklasse – hadde det vært noe for deg? Med årets program, som inkluderer blant andre Kåre Conradi, Eli Kristin Hanssveen, Gunda-Marie Bruce, Anna Goryachova, Yngve Søberg, Bror Magnus Tødenes, Forsvarets Stabsmusikk og Orkester Innlandet, gir Operafest Røykenvik deg fem dager med strålende artister, kortreiste delikatesser og en fantastisk utsikt. Du får alt fra croonersterk Las Vegas-konsert og Operagalla til familievennlige barnas musikkfest og intimkonserter.

Les mer på operafest.no

Foto: Henriette Lien

Den festivalen i Vangen

Vangenfestivalen i Haugesund arrangeres i byens flotteste turområde med gangavstand fra sentrumsgatene. Det var på dette festivalområdet den legendariske Vise- og lyrikkfestivalen samlet hele 18 000 mennesker i 1972. Igjen leverer festivalområdet magisk stemning. Festivalen arrangeres på dugnad av Vangenfamilien, en unik samling frivillige musikk- og festivalveteraner med erfaring fra på, bak og foran scener verden rundt. Når festivalen nå arrangeres for femte gang 26.-27. august, kan du oppleve artister som DumDum Boys, Cezinando, Honningbarna Boy Pablo, Team Me og Cloroform blant mange flere.

Les mer på vangenfestivalen.no.

Foto: Mads Suhr Pettersen

Malakoff

21.-23.juli på Nordfjordeid. Bli med på tre dagar med pur glede og eineståande musikk ved ein brusande festivalcamp midt i vill og vakker vestlandsnatur. På Malakoff får du bade øyra i musikk frå internasjonale og nasjonale superstjerner, nye undergrunnsband og stjerneskudd. Rett og slett bøttevis av deilig rock, pop, rap og hip-hop! Trippie Redd / Clutch / Sondre Justad / Turnstile / Veronica Maggio / Idles / Frank Carter & The Rattlesnakes / Gabrielle / Kvelertak / Slowthai / Timbuktu & Damn! / Kurt Nilsen / Spidergawd / Kjartan Lauritzen / Erlend Ropstad, med mer

Les mer og se komplett lineup på malakoff.no.

Kenneth Lien

Mandaljazz

Velkommen til intime, koselige og progressive Mandaljazz – festivalen verken artister eller publikum kan få nok av. Mandaljazz har gjennom åtte år blitt kjent for treffsikre og samtidig dristige bookinger med det beste innen nordisk musikk. Det varme, unike og gjestfrie festivalområdet ligger midt i smørøyet av Norges flotteste sommerby – vegg i vegg med lokalbryggeriet som brygger øl til festivalen. I 2022 er festivalen tilbake i full skala, med en bred og gjennomført lineup og en stemning på festivalområdet som matcher det som blir servert fra flere av byens scener. Vi sees 30. juni – 2. juli 2022.

Les mer på mandaljazz.no.

Foto: Johannes Andersen

Trollrock

Trollrockfestivalen på Beitostølen: Dumdum Boys, CC Cowboys, deLillos, Valentourettes, Vamp, Staut, Odd Nordstoga, Di Derre, Julie Bergan, Stavangerkameratene og Stein Torleif Bjella er noen av artistene på jubileumsfestivalen! Den ufrivillige pausen er brukt til miljøsertifisering og tilgjengelighetsmerke – og å bygge opp til rekordfestival! Publikum har en unik mulighet til å oppleve fjellnorge på sitt beste og se noen av de mest folkekjære artistene. På Trollrock er den gode stemningen forsterket av nye matområder, en prisbelønnet meny og en trolsk stemning. Velkommen!

Finn billetter til Trollrock her.

Foto: Kenneth Solfjeld

Havna

Havnafestivalen 2022 arrangeres 12.- 13. august i Sandnessjøen. Du vil sette stor pris på en weekendopplevelse på Havnafestivalen. Med flere av landets største artister på besøk, har festivalen blitt en stor suksess i festival-Norge. Årets festival er nummer fire i rekken. Årets lineup er Åge og sambandet, Bjørn Eidsvåg, Stage Dolls, Haddaway, Julie Bergan og Ingebjørg Bratland. Velkommen!

Les mer på havnafestivalen.no.

Neste artikkel