Hjem » Den store festivalguiden » 33 festivaler i Norge du bør sjekke ut
festival

33 festivaler i Norge du bør sjekke ut

Malakoff
Malakoff
Foto: Mads Suhr Pettersen

Er du fysen på å stikke på en festival i nærmeste framtid, men har ikke peiling på hvilken du skal gå for? Frykt ikke; her har vi samlet en haug av festivaler du er nødt til å sjekke ut!

Foto: Jonathan Vivaas Kise

2. Jugendfest

Vestlandets største festival med artister som Karpe, Martin Garrix, Ellie Goulding, Kjartan Lauritzen, Jesper Jenset, The September When og Postgirobygget. Festivalen arrangeres på Color Line Stadion i Ålesund 16. og 17. august. 

Foto: Oppturfestival

1. Oppturfestival

Opptur er en to-dagers festival i Bodø med fokus på elektronisk musikk, samt god mat og drikke. Opplevelsen er største prioritet og finner sted 26.-27. juli. På scenene står flere store artister som Steve Aoki. Adressen er Storgata 15 Bodø, Norway.

Foto: Johannes Granseth

3. Øya

Øyafestivalen er en årlig pop- og rockefestival som arrangeres i august i Tøyenparken i Oslo. Med én klubbdag og fire dager i parken presenterer festivalen over 280 artister fra inn- og utland. Les mer på www.oya.no.

Foto: Gatafestivalen

4. Gatafest

Gatafestivalen er en tredagers musikk- og folkefest midt i det bankende hjertet av Fauske. Vi finner sted på Melenci Park 8.-10. august. Line-upen består blant annet av Mike Perry og Lissie. Gleder oss til å se dere der. Les mer på www.gatafestivalen.no.

Foto: Christopher Collings

5. Retro Live

Retro Live er Norges nye feelgood-festival og finner sted på Kontraskjæret midt i Oslo Sentrum fredag 7. juni. På scenen står fire legendariske artister med Roger Hodgson fra Supertramp i spissen. Fra England kommer reggaestjernene UB40 og Bonnie Tyler. Og sist men ikke minst; rockelegendene i Nazareth.

Foto: Øyvind Hansen

6. Månefestivalen

Månefestivalen er en sjarmerende, inkluderende og fargerik rockefestival i Gamlebyen i Fredrikstad som arrangeres 26.–28. juli. Hovedscenen; Bigbang, Highasakite, Ricochets, Isak, Gåte, Iris, Skambankt, med flere. I tillegg masse spennende program på Hiphop på Månen, Kulturhusscenen og Månebarna.

Foto: Mats Omberg

7. Elvefestivalen

Velkommen til sommerens vakreste eventyr! Elvefestivalen i Drammen er en av Norges største og mest populære festivaler. 23.-25. august 2019 byr vi igjen på topp stemning, god musikk og glade mennesker under lyslenkene på Gamle Kirkeplass. Billetter til årets folkefest finner du på ticketmaster.com!

Foto: Gundersen

8. Miniøya

Miniøya er Norges største barnefestival og arrangeres for tiende gang i Tøyenparken 25. og 26. mai. Festivalen jobber med å skape opplevelser som overrasker og engasjerer det unge publikummet, og de tar barn på alvor. Barn fortjener kvalitet og de tåler å bli utfordret på hva de liker og ikke liker.

Foto: Torgeir Rørvik

9. Sommerfesten på Giske

Datoene for den syttende Sommerfesten i rekka blir 29. og 30. juni. Lørdagen blir dag- og kveldsarrangement for de over 18 år, mens søndagen blir en familiedag. I tillegg til fantastiske artister på scena, blir det aktiviteter som yoga, kajakkpadling, buldring, kokkekurs og masse mer!

Foto: Palmesus

10. Palmseus

Palmesus er Skandinavias største strandfest, og arrangeres på Bystranda i Kristiansand 5.- 6. juli, 2019. Det blir også Palmesus Pool Party i 2019 som gir oss tilgang på et svært innendørs areal fordelt på fem bassenger med egen scene, vannsklier, barer og lounger.

Foto: Håkon Tveit

11. Bygdalarm

5.-6. juli går Bygdalarm av stabelen midt i vakre Hardanger. Med ekte bygdakjærleik og artistar som Sondre Justad, Eva Weel Skram, Boy Pablo og The Dogs byr festivalen på alt ein kan drøyme om. Klubbkonsept i form av både gatefest og i eit kjøpesenter skapar ei oppleving ein aldri gløymer. Festivalen finn stad i Norheimsund. Les mer på www.bygdalarm.no.

Foto: Norway Rock Festival

12. Norway Rock Festival

Norway Rock Festival i Kvinesdal, Vest-Agder, feirer 11.-13. juli ti år med fantastisk stemning og helrocka lineup med blant andre Arch Enemy, DAD, Dee Snider og Mustasch. NRF kalles med rette «Norges svar på Woodstock» og «Norges beste rockefestival». Se mer på norwayrocklive.no og facebook.com/norwayrock.

Foto: Kortfilmfestivalen

13. Kortfilmfestivalen

Kortfilmfestivalen i Grimstad er Norges nest eldste filmfestival. I tillegg til å vise kortfilmer, dokumentarer og musikkvideoer fra Norge og resten av verden, byr festivalen på fagarrangementer, konserter og båtturer 12.-16. juni i Grimstads sørlandsidylliske omgivelser. Les mer på kortfilmfestivalen.no.

Foto: Jørund F. Pedersen

14. Måkeskrik

12. og 13. juli arrangeres Måkeskrik – en intim og idyllisk rockefestival i Kristiansand. Konsertområdet ligger i gåavstand fra sentrum, og er smykket inn i en av Sørlandets flotteste skjærgårder. Festivalen har fri alder, og gratis inngang for barn til og med tolv år. I år spiller blant annet girl in red, brenn., bob hund og Hjerteslag. Festivalen finner sted i Bendiksbukta, på Odderøya i Kristiansand. Les mer på www.maakeskrik.no.

Foto: Per Sønderby Pouls

15. American Festival

Har du en liten del Amerika i hjertet ditt, gode minner derfra eller rett og slett lyst til å oppleve noe gøy og annerledes? Vi er en kultur- og musikkfestival med fokus på den store emigrasjonen til Amerika. American Festival arangeres «Last weekend in June» i Vanse med blant annet Street Parade, AmCars, konserter, foodcontest, Street Dance, Gospel Brunch & lots of fun! Les mer på www.americanfestival.no. Festivalen finner sted i Vanse i Farsund kommune.

Foto: Kristine Møgster/Photostudio Møgster

16. Morellfestivalen

Morellfestivalen 25.-28. juli 2019 tilbyr eit svært innhaldsrikt program for både små og store. Marknadsplassen byr på spanande produkt og mykje å smaka på. Sentrumsområdet på Lofthus i Hardanger dannar kulissene for denne festivalen som alltid vert arrangert siste helga i juli. Naturen spelar på denne måten ei viktig rolle, og betre kulisser for ein morellfestival finn ein ikkje nokon anna stad. Les mer på www.morellfestivalen.no.

Foto: Aronnesrocken

17. Aronnesrocken

I 2019 skifter Aronnesrocken navn til Alta Live, og flytter fra skogen i Aronnes, til midt i Alta sentrum. Fokuset er fortsatt å gi en stor scene til regionale artister, tredje helgen i august (16.-17.). Til å toppe plakaten: Sondre Justad, Joddski, Vazelina Bilopphøggers, Spidergawd. Flere kommer. Festivalen finner sted i Alta sentrum (løkkeveien). Les mer på www.aronnesrocken.no.

Foto: Geir Hansen

18. Randsfjordfestivalen

I sommer kan du boltre deg i Nord-Europas største badepark – helt gratis – på Randsfjorden. Badesesongen avsluttes med festival 9.-10. august, med massevis av aktiviteter og underholdning, til vanns og til lands. Lørdag er det festkveld med blant andre Postgirobygget, Katastrofe og Valentourettes. Randsfjordfestivalen finner sted på Jevnaker. Se mer på www.randsfjordfestivalen.no.

Foto: Mads Suhr Pettersen

19. Malakoff

18.-20. juli på Nordfjordeid: Tre usannsynleg råe dagar i vill vestlandsnatur med superkjekke folk, ein eksepsjonell lineup, bøttevis med god stemning og ein brusande festivalcamp. Lineup 2019: Weezer, Bastille, Madrugada, Sigrid, BigBang, Highasakite, Danko Jones, Brenn og mange fleire. Les mer på www.malakoff.no.

Foto: Lars-Ingar Bragvin Andresen

20. Lyse netter

Lyse Netter er en musikkfestival som avholdes i idylliske omgivelser på Alby, Jeløya i Moss 7.– 8. juni 2019. Artister fredag: Moddi, Nils Bech, Anna von Hausswolff (S), Boy Harsher (US), Ellen Allien (DE). Artister lørdag: Lone Taxidermist (UK), MOSS EX, Pom Poko, Timbuktu & Damn (S), Grand Island. Les mer på www.lysenetter.com.

Foto: Nebbenfestivalen

21. Nebbenfestivalen

Årets Nebbenfestival, som er nummer tre i rekken, byr på spennende artister og høy allsang-faktor! BigBang, Bo Kaspers Orkester, deLillos & Kari Bremnes, er noen av artistene du får oppleve hos oss. Fredag 24. og lørdag 25. mai braker det løs på Nebbursvollen Friluftsbad i Lillestrøm. Kommer du? Les mer på www.nebbenfest.no.

Foto: Magnus Leirvaag Sandnes

22. Kalottspel

Musikken, dansen, møteplassen! Gåte, Hekla Stålstrenga, Väsen, Maija Kauhanen, Catriona McKay & Chris Stout, med flere. Elvesafari, Familiedag, Allspel, Dansefest, Folkemusikkyoga, med mer. Kurs for små og store. Folkemusikk- og dans frå nordkalotten i heftig, nordnorsk natur. 8.-11. august i Målselv i Troms. Les mer på www.kalottspel.no.

Foto: Hardangersus

23. Hardangersus

4.-7. juli avholdes Hardangersus på nyekaien ved siden av Den Grøne Kafe i Ulvik i Hardanger. Torsdag er det quiz nede på kaien, og fredag åpnes festivalen med NM i Pallepadling før Reharvest og Heine Totland rock and roll circus spiller opp til dans. Lørdag blir full av aktiviteter på dagtid og på kvelden spiller Ausekarene og The Vossarebells. Se mer på www.hardangersus.no.

Foto: Torleif Kvinnesland

24. Kosmorama

Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival 2020. Kosmorama er en av landets største filmfestivaler, og viser film fra hele verden hvert år. Vi har store førpremierer, eksklusive festivalfilmer, familieprogram og mer. Det er en sosial arena der du kan få med deg en rekke begivenheter med film i fokus. Vi sees til film, fest og opplevelser 2. til 8. mars 2020. Les mer på www.kosmorama.no.

Foto: Sadan Ekdemir

25. PiPfest

PiPfest har fokus på kvalitet og god musikk, med en tilbakelent og intim atmosfære. Pipfest tar sted i Sofienbergparken på Grünerløkka i Oslo 13.-15. juni. Ta med deg dine beste venner, hent deg god mat, brett ut pleddet på gresset, len deg litt tilbake, og nyt musikken, maten og det gode selskap. Les mer på www.pipfest.no.

Program: New Order, Madrugada, The Streets, The 1975, Matt Corby, Kurt Vile & The Violators, Metronomy, Cautious Clay, Nils Frahm, Jungle, John Grant, Amgala Temple, Charles Watson, , Jaga Jazzist, Tallest Man On Earth, Albin Lee Meldau, Julia Holter, Hajk, Boy Pablo, Ruel, The Charlatans og Metronomy.

Foto: Camilla Korsnes

26. Tysnesfest

Velkommen til Tysnesfest! 10.-14. juli 2019 – elektrisk, magisk, episk, deilig og nydeleg stemning. Foreløpig lineup: Aurora, Lind+Nilsen+Fuentes+Holm, Åge & Sambandet, Broiler, Ina Wroldsen, D.D.E, Skambankt, Rotlaus, Staut, Helge Jordal, Ausekarane, Kjartan Lauritzen og Kriminell Kunst. Sted: Tysnes, Hordaland. Les mer på www.tysnesfest.no.

Foto: Benjamin Backofen

27. Musikkfest Oslo 2019

Konseptet er svært enkelt; musikken er stort sett utendørs, åpent for alle og gratis! Musikkfest er artistens gave til byen. Med nærmere 60 scener, kan du oppleve og oppsøke musikk innen alle sjangre og fra de fleste verdenshjørner. Det 28. utgaven arrangeres lørdag 1. juni. Les mer på www.musikkfest.no.

Foto: Mela/Unni Hjellnes

28. Melafestivalen

Musikk, dans, mat og mye mer. Melafestivalen arrangeres på Rådhusplassen 16.–18. august. Festivalen byr på et mangfold av artister og sjangere, deilig festivalmat og et helt eget barneprogram. Etter programslutt, fortsetter festen på forskjellige utesteder. Det er fri adgang på Melafestivalen.

Foto: Martin Litwicki

29. Festningen

OBOS//Festningen, 30.-31.august 2019. Festivalen ble utsolgt i fjor – i år økes kapasiteten til 14 000! Kristiansten Festning er Trondheims tak og arena for den feteste festivalen i Midt-Norge. Artister: Karpe, David Guetta, Matoma, Postgirobygget, Sushi x Kobe, Hkeem, Lil Halima og mange flere. Les mer på www.festningen.no.

Foto: Tore Randem

30. Spydberg Rock Festival

24.- 26. mai 2019. Spydeberg Rock har sparket i gang festivalsommeren siden 2011 og siden den gang har festivalen vokst fra 1200 til 8500 besøkende. Spydeberg Rock har både eget festivalhotell og festivalcamp. På lørdag dagtid arrangeres det familiefestival med mye moro og gratis inngang for alle.

Foto: Lars Opstad

31. Showbox

Norges største scenekunstfestival for barn og ungdom har blitt 15 år. I løpet av en uke i desember får Oslos barn og ungdom muligheten til å se noe av det beste som lages av dans og teater for et ungt publikum.

Foto: Egil Austrheim

32. Oslo Jazzfestival

Oslo Jazzfestival arrangeres fra 11. til 17. august. På årets festival spiller Ketil Bjørnstad, Gilberto Gil, Susanna, Hanna Paulsberg Concept, Taksim Trio, Nils Petter Molvær, Marilyn Mazur og mange andre. Årets konsertsteder er blant annet Operaen, Oslo Konserthus, Victoria, Herr Nilsen og Sentralen. Besøk www.oslojazz.no for å lese mer.

Foto: Olivia Alteryd Kiryd

33. Rekordfestivalen

Rekordfestivalen arrangeres 23. og 24. august på Hovden, 900 meter over havet, i toppen av Setesdal. Festivalområdet er på en idyllisk strand, der bål, natur og fjelluft gir den unike og intime stemningen. Man kan også delta på fjellturer og ulike familiearrangementer på dagtid. Årets headliner er Violet Road.

Neste artikkel