1. Hva betyr sponsorene dine for deg?

Sponsorene betyr selvfølgelig veldig mye for meg, spesielt siden jeg kommer fra et lite "tennisland" som Norge hvor Norges Tennisforbund ikke har så alt for mange midler når det kommer til det økonomiske. Selv om jeg prøver å ikke tenke for mye på alle mulige summer, og lignende, vet jeg at det er viktig for meg å ha de med på teamet. Uten mine sponsorer hadde jeg ikke hatt denne muligheten, så jeg er evig takknemlig for dem.

2. Suksessen din har ført til en økt interesse blant sponsorer. Hvor viktig er det for deg å finne rett sponsor?

Sponsorer kommer jo så klart med suksess og troen på at du kan fortsette å gjøre det bra. Forhåpentligvis er det jo det som skjer. Hvis det skulle la seg gjøre, blir sponsorene med på laget ut hele karrieren, og da er det ekstremt viktig å velge riktig sponsor og en du mener er passende å ha med for deg som utøver i mange år fremover. Og det samme gjelder for sponsoren; at de er med å sponser og hjelper en utøver de mener representerer sitt selskap på en god måte.

3. Hva gjør du for å stille opp for sponsorene dine?

Synlige logoer er jo helt klart en av de viktigste tingene å gi tilbake til sponsorer. Om man er mye i media er det helt klart både viktig for utøver og sponsor at deres logo kommer fram for å vise at dere er på lag. Man kommer til et punkt hvor en sponsor går fra å være litt «snill» med økonomisk støtte ut av tro på fremtidig suksess, til at det faktisk blir som en reklame/business og gunstig for dem å ha sin logo på en utøver. Annet enn det stiller jeg også opp og spiller med mange av de ansatte i firmaer som er med og hjelper meg, og litt andre småting også som for eksempel bilder, autografer, små hilsener, også videre.

4. Hva blir neste turnering, og hva er målet ditt da?

Jeg har vært mye på reise i det siste, så akkurat nå skal jeg ha noen dager hjemme i Norge. Neste mål blir å havne blant topp 100 i verden, gjerne i løpet av sommeren, slik at jeg kan bli kvalifisert til US Open som starter 28. august.

5. Hva vil du si er høydepunktet så langt i karrieren?

Høydepunktet mitt i karrieren ville jeg si var semifinalen i Rio, samtidig som det var veldig veldig tøft og litt skuffende også med tanke på at jeg bare var ett poeng unna en finaleplass. Det var en fantastisk uke, men selvfølgelig veldig nære og bittert i semifinalen.

6. Hva har vært den største utfordringen så langt?

Den største utfordringen for meg og mange tennisspillere er nok det å holde et høyt nivå flere uker på rad, å gjøre det bra i nesten hver turnering man stiller opp i. Man vil selvfølgelig alltid ha noen tap man gjerne skulle unngått, men jeg tror nok det er en av de største utfordringene, og holde trøkket oppe både på tennisbanen og i huet.

 

Casper Ruud

 

7. Hvilke mål har du for fremtiden?

Den store drømmen, og målet mitt, er å bli nummer én i verden en dag. Det har jeg sagt før, og selv om det sikkert høres breialt ut, er jeg ikke redd for å si det. Folk må gjerne ha en mening om at jeg drømmer og tenker stort, men det bryr jeg meg ikke særlig om. Jeg har min drøm, og jeg kommer til å gå for den, samtidig som jeg vet at det er utrolig tøft og vanskelig, og det er en utrolig liten sjanse for at det skjer. Men bare det at det er en liten sjanse i det hele tatt motiverer meg, og får meg til å jobbe hardt hver dag. Når det er sagt, så setter jeg meg delmål også, og blir selvfølgelig veldig glad og fornøyd hvis jeg oppnår dem. Personlig tror jeg det er viktig å drømme stort, men samtidig sette delmål, eller små "checkpoints" på veien.

8. Hvordan er det å være et forbilde for andre tennisspillere i Norge?

Det synes jeg bare er gøy og hyggelig. Jeg er ikke så ofte i Norge lenger, men jeg merker at interessen har vokst og at flere begynner å følge med. Så ja, det er bare hyggelig og gøy å være et av sikkert mange, mange forbilder for de yngre spillerne der hjemme i Norge.

9. Hvorfor akkurat tennis?

Jeg drev mye med ballidrett som ung, og faren min synes det var gøy å leke med meg og ball. Jeg er den eldste av søsknene mine, og pappa var relativt ung, så det var både tennis, fotball, golf og bandy da jeg vokste opp, men da jeg var elleve-tolv år valgte jeg bort de andre idrettene for tennis. Det føltes mest riktig og jeg visste samtidig at pappa kom til å gi meg veldig god hjelp og støtte innenfor tennisen.

10. Du ble nylig rangert som den 133. beste tennisspilleren i verden. Hvordan føles det?

Det var selvfølgelig utrolig kult å klatre så mye på rankingen ettter den uken i Rio. I tennis er det jo nye rankinglister hver eneste uke, så det endrer seg jo stadig vekk, men nå ligger jeg vel på plass 119 i verden. Det har ikke gått så mye annet enn oppover, så jeg er forberedt på at det kan stoppe litt opp eller at jeg kan falle tilbake, men målet er selvfølgelig å fortsette å klatre på rankingen.

11.Hva er hemmeligheten bak suksessen?

Jeg tror det er en god miks av at jeg har jobbet hardt for et mål og en drøm allerede fra jeg var tolv-tretten år, og at jeg har hatt et veldig bra team rundt meg fra en ung alder. Jeg har alltid ønsket å gå for en proffkarriere og har prøvd å gjøre og leve så likt som en proff som mulig fra jeg var rundt 13-14 år gammel.

Casper Ruuds topp fem høydepunkter så langt i karrieren:

  1. Semifinale i Rio (februar 2017)
  2. Nadal treningsuke (påske 2017)
  3. Første NM seier
  4. Australian open i år - første Grand Slam-turnering (januar 2017)
  5. Sevilla Challenger seier (september 2016)