PROFIL

Navn: Suzann ”Tutta” Pettersen, en av verdens fremste kvinnelige golfspillere

Født: 7. april 1981 i Oslo.

Yrke: Profesjonell golfspiller. Startet som profesjonell spiller i september 2000.

Klubb: Oslo Golfklubb. Tutta begynte å spille golf da hun var seks år gammel.

Highlights: Nr 2 i LPGA-touren 2007 og 2013. Deltatt i Solheim Cup 8 ganger.

Utmerkelser: Valgt til Årets kvinnelige utøver i Norge i 2007, 2009 og 2013.

Ambassadør: Utøverambassadør for den humanitære organisasjonen Right To Play.

Merkevaren Tutta er kanskje enda bedre kjent i utlandet enn her hjemme. Det kan det fort bli en forandring på når OL i Rio de Janeiro går av stabelen i august. 2016 kan bli et stort Tutta-år hvis alt går som planlagt. Hva betyr det for Tutta at golf nå er inne i OL-varmen, og ikke minst: Hva betyr sponsorene for hennes satsing på golf?

 

1. Kan du først si litt om hva sponsorene dine betyr for deg og vice versa?

– I golf som i all annen idrett er sponsorene selvsagt en viktig del av satsingen, og jeg er veldig fornøyd med mine sponsorer. Hva jeg betyr for mine sponsorer, er ikke så enkelt for meg å svare på, så det får andre impliserte uttrykke seg om.

 

2. Er det mulig å si litt om forskjellen mellom dine sponsorer og Golfforbundets?

– Det er innlysende at det er ulike sponsorer i ulike markeder. Det som uansett er viktig, er alltid å forholde seg profesjonelt og ordentlig til avtaler man inngår med en sponsor.

 

3. Hva gjør du selv for å stille opp for sponsorene dine?

– Først forhandles en sponsoravtale frem. Så blir vi enige om hva avtalen inneholder for begge parter, slik at begge på alle måter kan forholde seg til avtalen som beskrevet. Det er egentlig ikke noe mer hokuspokus enn det.

 

4. For første gang siden 1904 er golf på OL-programmet i Rio de Janeiro. Hva vet du om det anlegget som golfturneringen skal spilles på?

– Jeg har begynt å sette meg litt inn i dette nå. Jeg kan uansett si så mye som at jeg er klar når jeg kommer til Rio. Jeg gleder meg virkelig stort til å delta i OL i august!

 

Suzann Pettersen

 

5. Hva betyr det for deg at golf etter 112 år nå endelig er inne i OL-varmen igjen?

– Det betyr mye. Jeg ser virkelig frem til det. Å kunne få representere Norge i OL er noe jeg virkelig gleder meg til.

 

6. Hvordan er oppkjøringen mot OL? Hvor er fokus, og hva er målet under OL?

– Jeg gjør det jeg mener er den optimale oppkjøringen. Målet mitt er å gjøre det så bra som overhodet mulig. Du kan gjerne si at OL-gull er målet, men fokus er på oppgavene: Å spille så god golf som overhodet mulig. Å unngå feil og være den aller beste utgaven av meg selv. Klarer jeg det, blir det et fantastisk morsomt OL for min egen del.

 

7. Hvis du ser tilbake på karrieren din: Kan du nevne et par virkelige highlights?

– Det er alltid den siste turneringen som forteller hvor god du er. Den neste er alltid den viktigste. Når det er sagt, kan jeg vel legge til at både 2007 og 2013 var sesonger da mye fungerte som det skulle. Men kort oppsummert bruker jeg minimalt med tid på å se meg tilbake. Nå er hovedfokus på to sentrale arrangementer: US OPEN og OL i Rio de Janeiro er viktige mål for meg i 2016. Så får jeg heller bruke litt tid på å bla i albumene når jeg er ferdig med golfkarrieren min, og det blir det forhåpentligvis en god stund til.

 

8. Hva med nye mål og golfkarrieren når OL i Rio er historie?

– Svaret er enkelt: Å hele tiden søke etter å bli den beste utgaven av meg selv er mitt mål.

 

9. Kan du helt til slutt kort oppsummere hva som har gjort deg til et forbilde og en helt fantastisk toppidrettsutøver?

– Om jeg er et forbilde får andre mene noe om, men jeg synes det er veldig hyggelig hvis jeg er til inspirasjon for andre som ønsker å satse på golf. Men for å være helt ærlig, føler jeg meg veldig takknemlig for rett og slett å kunne få gjøre det jeg elsker aller mest hver eneste dag: Å spille golf, og kunne leve av det. Jeg har jo verdens beste jobb!