– Spania er et fantastisk land. Det er nesten så folk blir litt overrasket når de kommer hit, at de ikke hadde forventet at det skulle være så frodig og fint, forteller visepresident i Norsk Forening i Nerja, Tone Ullmann.

Rømmer fra glattisen 

– Klima er selvfølgelig mye bedre her. Vi bor her seks måneder i året, og der vi bor på fastlandet er det et tropisk klima som gir deg både papaya og mango i hagen.

– Jeg liker ikke at det blir så glatt ute om vinteren i Norge. Jeg mye mer sittende inne, men det slipper jeg jo her, forteller hun. 


Visepresident i Norsk Forening i Nerja, Tone Ullmann.


Et godt miljø

Ullmann forteller at det er et godt miljø blant nordmenn i Nerja, og lett å stifte nye bekjentskap.

– Dette er en hyggelig by som lever hele året, og hit reiser folk nedover i samme situasjon som deg som gjør det enklere å bli kjent med hverandre. Å skulle flytte til en ny by i Norge hadde ikke vært det samme.

Ønsker nye regler for reiseforsikringen

– Jeg synes det er viktig å få med regelen for reiseforsikring, og at den kun varer mellom 60 til 90 dager. Det betyr at folk må sette seg på et fly og reise fram og tilbake i åtte timer for å overnatte en natt eller to i Norge slik at reiseforsikringen skal bli gyldig igjen. Det er ikke bare en belastning for miljøet, men også for de eldre som reiser og øker sjansen for at de kan bli syke, sier Ullmann.

Norsk Forening i Nerja

Ullman er visepresident i Norsk Forening i Nerja med rundt 1500 medlemmer, både norske og svenske. Her arrangerer de både reiser, spillkvelder og gåturer.

– Vi har lagt opp tre ulike turer man kan velge mellom i forskjellig vanskelighetsgrad. De mest krevende er på fem til seks timer, men vi har også en lettere vandringstur. Dette er en fin aktivitet for de som kommer hit alene og ønsker å bli kjent med folk.

Ullmann forteller at de har lagt opp programmer som matcher Spanias historie, men de tar fortsatt vare på norske tradisjoner.

– I november har vi julebord hvor vi har dugnad på å lage surkål, og det er forresten den beste ribba jeg har smakt, sier hun.