– Da vi bestemte oss for å kjøpe leilighet i utlandet, tenkte vi først på Italia. Etter at noen venner kjøpte leilighet i Nice, falt imidlertid valget på Frankrike for oss også, sier Vigulf.

Det viste seg at det å etablere seg med feriebolig var enklere i Frankrike enn i Italia. Paret ønsket seg blant annet en bil, og i Italia er ikke dette mulig hvis man ikke er fastboende.

– Vi hadde for øvrig feriert mye i Frankrike allerede og visste at vi ville trives der, sier han.

Ferier og helger

Det er nå snart tre år siden de overtok feriehjemmet sitt i Nice, og siden den gang har det blitt mange turer.

– Vi er der nede seks-sju ganger i året, men siden vi ikke er pensjonister ennå, kan vi ikke bli så lenge om gangen. Når den tid kommer, er planen å tilbringe lengre perioder i leiligheten, sier han.

Det at det går direktefly fra Norge til Nice hele året mener han er en stor fordel. Det gjør det mulig å reise nedover både på ferier og langhelger uten at altfor mye tid går med til reise.

Tre måneder

– Vi valgte å kjøpe leiligheten gjennom en norsk megler. Det startet med at vi så en annonse i avisen og reiste ned for å snakke med Lise Thorsen Caspar ved Vivre en Provence. Vi så på de prosjektene som var annonsert, men Lise fant en annen leilighet som passet oss mye bedre, sier han.

Prosessen derfra var ryddig og grei, men det tok litt tid å få alle papirer på plass. Salget skulle aksepteres, kontrakter undertegnes og diverse møter med advokater og megler ble gjennomført. Det tok tre måneder fra paret sa at de ville ha leiligheten til de kunne overta den.  

– Og dette fikk vi vite at var raskt. Det er derfor greit å ha litt tålmodighet hvis man skal kjøpe leilighet i Frankrike. Prosessen gir imidlertid også en trygghet på at det ikke kommer negative overraskelser i etterkant, sier han.


Fantastisk utsikt fra leiligheten i Frankrike: Leiligheten til Vigulf og Guimarães ligger like ved havnen i Nice.


Reiser rundt

Leiligheten til Vigulf og Guimarães ligger like ved havnen i Nice. Her har de kort vei til alt – også Monaco hvis de ønsker å ta en tur dit.

– Det ble til at vi kjøpte oss bil. Med den har vi reist litt rundt og dermed også fått sett oss om i et litt større område med leiligheten som base. Vi stortrives i området og opplever at det er enkelt å tilpasse seg livet der nede, sier han.

Det at de har venner i området – både norske og franske – gjør at de også har et nettverk de har stor glede av når de er på feriestedet sitt. 

Skjønner engelsk

I Nice-området er det ifølge Vigulf en fin blanding av franskmenn og utlendinger.

– Det er også en del nordmenn i distriktet, men i komplekset vårt er vi de eneste, sier han, og legger til at man klarer seg ganske godt med engelsk i denne delen av Frankrike.

– Min kone snakker godt fransk, og selv har jeg lært litt og planlegger å lære mer.  Dette er praktisk når det for eksempel er møte i sameiet vårt. Der snakkes det kun fransk, og det er ingen tilstede som kan oversette det som sies. På restauranter og i butikker er det derimot ikke noe problem å gjøre seg forstått uten franskkunnskaper, sier han.


Promenade des Anglais: På strandpromenaden i Nice kan man nyte livet.


Varme dager

Klimaet er utvilsomt en av grunnene til at mange nordmenn trekker sørover. Det å kunne nyte sol og varme mens kulden biter her hjemme, gjør godt for kropp og sjel.

Dette er også noe av det Vigulf og kona setter pris på når de reiser nedover.  

­ – Selv om vinteren kan man få virkelig varme dager. Vi har opplevd å reise fra minus 15 grader her hjemme og ned til lunsj i solen på bryggekanten der nede. Selv om det ikke er alle vinterdager som er slik der heller, er det definitivt hyggelig med et mildere klima, avslutter Jens Christian Vigulf.