Det er kanskje ikke så rart at han har blitt så glad i Sverige. Som ung reiste hele storfamilien Stordalen til Sverige fem år på rad. De hadde en 17 fot lang campingvogn som ble trukket av en Toyota Crown. Målet for reisen var å gå Uddevallamarsjen.

- Jeg pleier å si at jeg til tider føler meg som en svenske i en norsk kropp. Det handler om at jeg er like glad i Sverige som jeg er i Norge. Jeg er et klassisk eksempel på en svorske som er like stolt av begge land. I Norge bor det fem millioner mennesker. I Sverige bor det om lag ti. Tar vi med resten av Norden, begynner vi å snakke om en viss størrelse. Siden jeg var ute etter et marked på rundt 25 millioner mennesker ble Norden, og særlig Sverige, interessant. I tillegg har vi veier og skinner fra Norge rett inn i Sverige, og nordmenn har derfor reist til Sverige i lange tider. Sverige har mye industri, er internasjonalt rettet og et fenomenalt sted for å satse på reiseliv. Derfor er det mange grunner til at jeg liker Sverige og ville satse der, sier Stordalen.

Ordning og reda

Nordmenn og svensker er forskjellige. Mens nordmenn er flinke til å se muligheter og ta sjanser, er svenskene kjent for ordning og reda. Og ikke minst, de er flinke til å yte god service.

- Sverige er verdens beste land for business og for å drive hotell. Svenskene har også et medfødt servicegen som vi ikke har. Det gjør at hotellopplevelsene i Sverige blir en helt egen opplevelse, fortsetter han.

Petter vil ikke trekke frem noen av sine svenske hoteller som favoritter. Han tenker på hotellene sine som barn og da klarer han ikke å si hvilket han er aller mest glad i.

- Men allikevel. Vi har jo noen hoteller som skiller seg ut og virkelig er helt unike. Da Clarion Hotel Post i Gøteborg åpnet, var det et av våre største og viktigste prosjekter til dags dato. Vi hadde forelsket oss i bygget, historien og byen, og gått all in for å gi Gøteborg en perle de kunne bruke og være stolte av. Å gå gjennom gullportene på Clarion Hotel Post og se at det fortsatt er fullt av mennesker i restauranter og barer, er helt magisk. I fjor åpnet vi to prestisjehoteller, At Six og HOBO, og en fantastisk restaurant, TAK, på Brunkebergstorg i Stockholm samtidig, smiler han.

- Det var nervepirrende nok, men vi gir oss ikke med det. I år la vi til en takterrasse på 1200 kvadratmeter. Den har vært proppfull siden åpningen. Hele prosjektet er intet mindre enn et pågående eventyr. Og jeg har fortsatt en ødelagt finger etter at jeg tok litt av under åpningen av Malmø Live, som er byens fineste hotell i tillegg til at det også huser konserthuset. Jeg har et enormt nært og kjærlighetsfylt forhold til hotellene mine, og blir lykkelig hver gang jeg åpner et nytt, sier han ettertenksomt.

 

Malmo live

CLARION HOTEL & CONGRESS MALMÖ LIVE: 85 meter over bakken reiser Clarion Hotel & Congress Malmö Live seg, et nytt landemerke i byens siluett. Foto: Nordic Choice Hotels


 

Stor satsning i Gøteborg

Mange nordmenn har et veldig nært forhold til Gøteborg. Før var dette nordmenns svar på Disneyland. Kort å reise til, men likevel utlandet. I dag har Gøteborg blitt enda bedre. Byen er sjarmerende med gode restauranter og masse liv. I tillegg byr den jo på alt det man vil ha på ferie, enten det innebærer natur, kultur eller bare å nyte livet. Fra Oslo er det under fire timer med tog, så dette er en perfekt destinasjon for en langhelg. Nordmennenes kjærlighet til byen er nok noe av årsaken til at Stordalen har investert betydelige beløp i Gøteborg. Clarion Hotel Post skiller seg ut som den hittil største, men Choice Hotels har flere andre hoteller i tillegg til dette, og planlegger et spektakulært prosjekt når Karlatornet står ferdig i 2021.

- I fjor sa jeg at målet mitt var å bli dobbelt så store i Gøteborg, og det er fortsatt planen. Vi åpner et fantastisk hotell i byens nye landemerke, Karlatornet som blir Nordens høyeste bygning. Der skal vi også levere service til leilighetene i bygget. Karlatornet blir noe helt nytt, et tilbud for befolkning, by og beboere. Fem fantastiske hotelletasjer på bakkeplan med restauranter og barer som lokker byen inn på besøk. Over hotellet blir det luksusleiligheter som vil dra nytte av alt hotellet kan by på. Det blir en slags servicesymbiose som blander nordisk åpenhet med storbyluksus. Det er fantastisk å åpne hoteller på nye destinasjoner, og det er fantastisk når vi kan åpne noe som er annerledes: Her blir det suiter i himmelen, en franskinspirert elegant restaurant, bar og uteservering, gym, konferanselokale og kort vei til byen. Hva mer kan man ønske seg?

Den grenseløse kjærligheten

Da Stordalen innviet Posthotellet i Gøteborg sa han at «det beste i livet har jeg fått av Sverige, foruten min kone Gunhild.»  

- Det handler om en bokstavelig talt grenseløs kjærlighet til broderlandet. Jeg blir aldri ferdig med Sverige og jeg blir lykkelig av å være der og av å åpne stadig flere hoteller. Men vi skal ikke bare vokse i Gøteborg. Vi skal vokse i Stockholm og i Øresundsregionen. Vi skal åpne hoteller som gir opplevelser, ikke bare et standardrom med en seng. Vi skal rett og slett gjøre Sverige som destinasjon enda bedre. Det er målet, avslutter hotellkongen.