De tre siste årene har antall gjestedøgn ved svenske campingplasser skutt i været. Bare på to år har antall døgn økt fra 14,5 millioner i 2013 til 15,5 millioner i 2015. I sommermånedene bor nesten halvparten av alle turister i Sverige på en campingplass, og mange av dem er nordmenn.

Nordmenn har nemlig fått øynene opp for noen av de fantastiske stedene Sverige har å by på. Mellom regionene Skåne i sør og Lappland i nord finner du nærmere 1000 supre campingplasser på rekke og rad. Du kan velge og vrake mellom kystperler eller skog og mark. Du kan også campe i storbyene Göteborg, Stockholm og Malmö.

På Sveriges campingplasser kan du finne alt fra eksklusive badebasseng, piratklubber, sommershow og minigolf. Enkelte av campingplassene er så store og rike på underholdning og attraksjoner at det går mini-tog mellom fasilitetene.

I 2017 hadde nordmenn 2,59 millioner reiser til Sverige og det var kun Spania vi besøkte mer. Sommeren er tiden vi besøker Sverige hyppigst og destinasjonene rundt grensen er naturlig nok mest populære. Grunnen til at vi reiser dit henger nok sammen med den korte reiseveien, samt at det er rimeligere for nordmenn å feriere og handle på andre siden av grensen.

Luksus for hele familien

Camping i Sverige er ikke det samme som det en gang var og det blir feil å si at det er «harry». Her får du nemlig en rekke fem-stjernes campingplasser. Én av dem er Daft Resort Camping Strømstad. Dette er en eventyrpark med mange morsomme aktiviteter som er spesielt populær blant barna. For de voksne er en tur med båt til de vakre Kosterøyene å anbefale. Ønsker du å bo på et av Sveriges fem-stjernes campingplasser lønner det seg å booke tidlig, her fylles nemlig plassene opp raskt.

For et barn kan en campingplass være som en egen liten verden. De kan boltre seg fritt, finner raskt lekekamerater og bys på flust av utfordringer og moro hver eneste dag.

Billigere enn «syden»

På denne tiden i fjor kostet 100 svenske kroner 98 norske kroner. I år ser det ut til å bli enda litt rimeligere for nå koster 100 svenske 93 norske kroner. Du kan da forvente deg at ferien oppleves som nesten fem prosent billigere. I tillegg er det generelle prisnivået - blant annet på mat nærmere 30 prosent lavere i Sverige enn i Norge.

Ser vi utover i Europa på ferielandene som benytter seg av euro, har det aldri vært dyrere for nordmenn og feriere her. I vinter kostet én euro nesten ti norske kroner og det ble satt rekorder. Den har riktignok blitt noe rimeligere, og én euro koster nå 9,53 kroner.

I tillegg til at valutakursen er på din side, er det også kortere reisevei, ikke nødvendig med fly og overnattingstilbudene er rimeligere på campingplassene. Har du kjæledyr som du gjerne vil ha med på ferien, slipper du kennel og utgifter med enkelte vaksiner. Sikt deg inn mot barnas ultimate feriefantasier hvor hele familien er med. Hvis du har drømmen har Sverige garantert en campingplass som passer for deg.