- I stedet for å legge bilder på Facebook, så begynte jeg å bruke det som var den nye appen den gang, Instagram. Jeg hadde ingen spesielle planer eller ambisjoner om at det skulle bli noe av dette, men jeg var ganske aktiv, og etter hvert som jeg la ut bilder fikk jeg stadig flere følgere. Det ble som ringer i vannet, det bare økte og økte, forteller Christoffer.

Christoffer har ikke låst seg til å legge ut bilder som har et bestemt tema, eller er fra et bestemt sted. Han foretrekker variasjon:

- Å holde seg til ett tema virker begrensende. Derfor låser jeg meg ikke. Jeg kan like gjerne ta bilde av et sted, en by, eller legge ut et portrett. Da blir jeg ikke så forutsigbar. Jeg legger ut de bildene jeg liker best selv, og det tror jeg følgerne mine setter pris på. Det er mange som spør hvor i Sverige jeg liker best å ta bilder. Siden jeg opprinnelig er fra Värmland, tror jeg nok at Värmland er favoritten, men hele Sverige er fantastisk og hvert sted har sin egen sjarm, smiler han.

- Jeg begynte jo bare fordi dette var en morsom hobby, men nå lever jeg av Instagram, og det er bare fantastisk, tilføyer han.

Christoffer Collins fire fototips

1. Finn motiver der du er: Du trenger ikke reise langt for å ta fine bilder. Begynn med å utforske nærmiljøet ditt og let etter motiver der du befinner deg.

2. Utstyret er ikke viktigst: En god fotograf kan ta gode bilder med et dårlig kamera, men en dårlig fotograf tar ikke nødvendigvis bedre bilder med et kamera som er dyrt og fint. Hvis du lærer deg litt om bildekomposisjon og lys kommer du ofte langt.

3. Velg riktig tid på dagen: Å fotografere er å fange lyset, og det er gjerne finest i timen før og etter soloppgang og i timen før og etter solnedgang.

4. Rediger bildene: Bildene kan ofte bli litt finere hvis de redigeres litt. Litt lysere skyggepartier, eller litt mindre høylys kan løfte inntrykket og gjøre bildene bedre.