I løpet av sommersesongen velger utallige nordmenn å dra over grensen til «söta bror» for å enten handle billigere varer, eller å oppleve en annerledes kultur. Sverige byr på dem begge, men det er ikke kun kjøreveien E6 som viser frem de svenske perlene.

Det er ingen skjult hemmelighet at de fleste nordmenn tar seg en aldri så liten «roadtrip» langs motorveien i søken på billigere varer. Men det ikke så altfor mange tenker over er at langs kysten mot Gøteborg finnes det både attraksjoner og deilig kystbris i vente.

Kjør av E6

Enkelte trykker på bremsen allerede et steinkast unna Svinesund for sommerens store mathandel. Andre fortsetter i fjerde gir til Strömstad for drikkevarene. Men for noen kan det lønne seg å fortsette, gire opp til femte og kose seg langs kysten til Fjällbacka, Kungshamn og til slutt Orust for en friere opplevelse.

For med det som blir en slags svensk vri på asiatisk øyhopping, kan du kose deg i bilen og med ditt bilfølge langs Sveriges vestkyst. Ditt endestopp? Kanskje ikke på høyde med Phi Phi, men ikke så langt unna.

Skandinavias største båtshow

På Orust finnes det nemlig intime og lokale bedrifter som alle tilbyr noe ekstra. Er du glad i et slag tennis kan du nyte noen kjappe sets på Ellös. På Ellös-kysten arrangeres det også i sommer Skandinavias største seilbåt-show i slutten av august, for de som måtte foretrekke båt som transportmiddel. Om du trenger forsyninger til hva du enn måtte trenge i husstaden din, dra til Göksëter midt på øya.

På Tjörn, naboøya ved siden av Orust finner du for øvrig det Nordiska Akvarellmuseet, som kan friste med utallige aktiviteter nå på sommeren.

Om du likevel skulle holde tritt på motorveien, og ikke kjøre landeveien anbefales det å ta av ved Torp, Uddevalla for fantastiske veier langs vei 160 og den svenske skjærgården, for så å fortsette videre til storbyen Gøteborg.