Nordmenn elsker å reise, og nordmenn elsker fotball. Ingen andre utenlandske fotballigaer har klart å klore seg så godt inn i norske hjerter som Premier League.

- Interessen for engelsk fotball oppsto da NRK begynte med overføringer i tippekampen i 1969. Vi som var barn og unge den gang fikk våre favorittlag og yndlingsspillere, og denne kjærligheten sitter i, sier Øyvind Alsaker, ekspertkommentator i TV 2.

- Kampene fra England er fremdeles et høydepunkt for mange og nye generasjoner finner sine favoritter. Slik holdes interessen ved like. Så er det den korte avstanden og kulturelle likheten. Vi kan språket, og det er lett å komme seg over for å se kamper live. Selv med konkurranse fra andre ligaer, holder engelsk fotball seg veldig godt i nordmenns bevissthet. De unge har muligens favorittspillere som Messi og Ronaldo, men de fleste har likevel et lag i England.

Rundt to femtedeler av turister i England ser fotballkamp mens de er på tur, og ifølge Visit Britain er Norge på topp hva gjelder utenlandske fotballsupportere på tur i England. Bare Irene reiser oftere dit for å se kamp enn det vi gjør, og ifølge Visit Britain besøkte 93 000 nordmenn en fotballkamp i England i 2014.
 
- På helger der både Manchester United og Liverpool spiller hjemme er det nok mer enn tusen norske fans på plass. Dette er de to klubbene med desidert flest tilhengere i Norge, og mange har sesongkort til Anfield og Old Trafford, og reiser bort flere ganger i sesongen, forteller Alsaker.

Årets Premier League-sesong ble sparket i gang 13. august, og Premier League-eksperten har allerede sett seg ut noen han mener kan se frem til en god sesong.  

- Kevin de Bruyne ser ut til å få en kanonsesong. Sadio Mané likeså. Zlatan har begynt glitrende og unge Marcus Rashford kan bli en hit.

Men årets sesong har også blitt omtalt som et manager-VM, og den største spenningen i år ligger nok i oppgjøret dem imellom.

- Det mest spennende med årets sesong er rotteracet mellom verdens beste managere. Hvem går seirende ut av det mange kaller VM for managere?

Det er imidlertid ikke alltid enkelt å få tak i en billett til de engelske kampene. De legges sjeldent ut for alminnelig salg, og om du ikke vil melde deg inn i suporterklubben kan det fort bli vanskelig. Skal du være på den helt sikre siden bør du nok gå gjennom dem eller en seriøs turoperatør.

- Det tryggeste er nok å gå via supporterklubbene som driver seriøst og som vet hvilke operatører som gjør det samme. Mange med sesongkort selger en del av kampene til turoperatører og dette fungerer vanligvis bra. Det er dyre turer, men nordmenn flest har god råd og kan betale det en reise med billetter og opphold koster. Det er mulig å gjøre det billigere ved å ordne reise og opphold selv, men billettene er ofte knyttet til pakker, så tilgangen er dårligere om en kun vil kjøpe billett.