– Jeg skal bygge hytte og alt er egentlig så klart at jeg bare kan trykke på knappen. Selv om jeg skal sette bort alt arbeidet med byggingen av hytta og det meste allerede er bestemt, ble jeg allikevel redd for at hyttebyggingen ville ta en del fokus. Målet mitt er en olympisk medalje, og da må jeg konsentrere meg 100 prosent om de arbeidsoppgavene jeg må gjøre for å nå nettopp det målet, sier skiskytteren.

Tarjei understreker at hytta vil bli bygd og at han ser veldig frem til å ta den i bruk.

– Koselig og praktisk er nok nøkkelordene for den hytta jeg skal bygge. Hytta blir oppført i en kombinasjon av laft og stavlaft, det blir sprosser på vinduene og torv på taket. Med 150 kvadratmeter og 12 sengeplasser fordelt på fire soverom og en hems får jeg nok plass. Den er litt større enn det jeg trenger akkurat i dag når jeg ikke har familie, men jeg vil jo gjerne ha en hytte som passer for fremtiden. Den blir helt moderne og inneholder alle de fasilitetene en hytte skal ha. For jeg vil  ha det enkelt og derfor blir det selvfølgelig både oppvaskmaskin og internett på hytta også. Jeg gleder meg til at den blir ferdig og jeg kan ta den i bruk, fortsetter Tarjei.

Sannsynligvis trykker Tarjei på knappen rett etter OL, og deretter starter byggingen av den nye Blånehytta.

Valget falt på Skeikampen

Tarjei er egentlig fra Stryn, men bodde i flere år på Lillehammer før han flyttet til Oslo, hvor han bor i dag.

– På mange måter har jeg savnet naturen og turmulighetene i Gudbrandsdalen etter at jeg flyttet til Oslo. Da jeg bestemte meg for å anskaffe hytte vurderte jeg både Sjusjøen og Skeikampen som aktuelle steder siden jeg kjenner begge stedene ganske godt. Valget falt til slutt på Skeikampen og det er flere grunner til det, forteller han:

– Jeg syns terrenget og naturen er finere på Skeikampen. Området gir meg en litt bedre fjellfølelse enn det Sjusjøen gjør. Skeikampen er også en av de mest snøsikre plassene som vi har i hele Norge, og det er masse aktivitetsmuligheter hele året. Det er fint å løpe der, det er en kjent plass for stisykling, det er golfbane og tennisanlegg der, og i tillegg er det også hotell og flere andre servicetilbud. Skeikampen er egentlig en perle som har vært litt glemt, men som flere og flere begynner å få øynene opp for. 


– Målet mitt er en olympisk medalje, og da må jeg konsentrere meg 100 prosent om de arbeidsoppgavene jeg må gjøre for å nå nettopp det målet, sier skiskytteren Tarjei Bø.


Travle treningsdager

Det krever mye forarbeid og masse trening for en idrettsutøver som skal hevde seg i verdenstoppen, og det bærer hverdagen til Tarjei preg av:

– En vanlig treningsdag består av en formiddagsøkt på to til tre timer. Deretter er det litt fritid før en ny og litt kortere treningsøkt på halvannen time på ettermiddagen. Akkurat nå har jeg begynt å gå på vanlige ski igjen, og det er faktisk en liten tilvending som skal til hvert år etter å ha gått på rulleski i mange måneder. Mest variert trening blir det om sommeren, da blir det gjerne mye løping og sykkel i tillegg. Styrketrening er noe jeg gjør hele året, og om vinteren blir det naturlig nok mest trening på ski, forklarer han.

Nå legger han opp til å treffe formtoppen til OL:

– Hovedmålet er å ta en OL-medalje. Gullet er naturligvis det som henger aller høyest, og er det noe jeg mangler i samlingen min, så er det et individuelt OL-gull. Deretter kan jeg fokusere på hytta igjen, smiler Tarjei.