– Med lydbok i bilen blir reisen en kosestund for alle i stedet for en langtekkelig biltur, sier Maria Stefania Ferrari.

Når hun og familien skal på tur er Storytel alltid med. Tusenvis av lydbøker kan spilles direkte fra mobilen, og de kan velge mellom bøker i alle kategorier; barnebøker, romaner, dokumentarer, krim og norske serier.

Gjør turen behagelig for alle

– Mange barn - og voksne - synes det kan være en tålmodighetsprøve med lange bilturer. Da er det perfekt å høre lydbok. Sett på en bok som hele familien kan høre sammen, eller la barna slappe av og kose seg i baksetet med sine favorittbøker, oppfordrer Fride von Porat, som er markedssjef i Storytel.

Hun anbefaler å laste ned bøkene offline før man setter seg i bilen, så de kan lyttes til uavhengig av nettdekning.

– I Storytel finner du et stort utvalg av barnebøker med kjente karakterer som barna garantert vil kjenne igjen. Barnebøkene i Storytel har gode fortellerstemmer, og mange inneholder også sang og musikk. Vær forberedt på at dere kanskje må kjøre en ekstra runde fordi barna vil høre ferdig boka, sier hun.

Stimulerer kreativitet og språkutvikling

I sommer skal familien Ferrari tilbringe to uker i Spania, og Storytel skal selvfølgelig være med.

– Siden barna ikke kan lese selv ennå er det supert med lydbok, og Storytel har mange ulike bøker å velge mellom. Både gamle klassikere og nye bøker. Barna elsker den nye boken i Bukkene Bruse-serien, og så er vi nysgjerrige på LasseMaja av Martin Widmark, sier Maria.

– Vår eldste sønn Julian på snart seks år skal begynne på skolen til høsten, og da er det fint for han å kunne lytte til bøker i tillegg til å bli lest for, sier Maria.

Og i følge Fride von Porat i Storytel stimulerer lydbøker både fantasien, kreativiteten og språkutviklingen.

– Vi får mange tilbakemeldinger fra foreldre til barn med lese- og skrivevansker som forteller oss at lydbøker er til stor hjelp. Mange barn liker også å høre en bok samtidig som de blar i papirboken. Da kan de følge med i historien med både øyne og ører, sier hun.

Lytt til en bok mens du rydder

Med lydbøker kan du også lese i situasjoner der du ellers ikke har mulighet til å lese en papirbok. For eksempel mens du klipper gresset, trener, gjør husarbeid eller kjører bil.

– Tid er ikke noe vi har for mye av, så da synes jeg det er perfekt at man kan gjøre flere ting på en gang. I sommer tenkte jeg at jeg skulle lytte til Calender Girl – den har jeg hørt er veldig spennende og i samme sjanger som Fifty Shades of Grey. Ellers er jeg glad i krim som Kepler, avslutter hun.

5 boktips til barna

  1. Vitseløve
  2. Bukkene Bruse vender tilbake
  3. Serien om LasseMaja
  4. Milla bestemmer
  5. Mormor og de åtte ungene i skogen

5 boktips til de voksne

  1. Skyggejakten
  2. Arv og miljø
  3. Snakkes til uka
  4. Størst av alt
  5. Stormens søster