Vi skal gi storstua tilbake til bergenserne og skape en sosial og levende møteplass for alle, sier hotelldirektør Lise Solheim Haukedal.

Hotellet åpnet for første gang i 1885, men har nå blitt totalrenovert. Det femte signaturhotellet til Scandic vil bestå av, ja, her er det bare å lene seg tilbake; 415 nye hotellrom, 14 Junior suiter, to Master suiter, og én Presidential suite.

– Det har også fått en ny tiende etasje på toppen hvor rom og suiter har egne private terrasser. Vi har også fått topp moderne og fleksible møtefasiliteter, og Ballroom som tar opp til 250 personer, forklarer hotelldirektøren.

Hotel Norge er som en institusjon å regne i Bergen, mener Haukedal, og når de nå gjenåpner hotellet denne sommeren har de store ambisjoner.

– Hotellet skal gjenerobre sin posisjon som et av Norges ledende hoteller og skape en moderne og pulserende møteplass der det lokale møter det internasjonale i en levende og unik atmosfære, fastslår Haukedal.

Hotellet inviterer fjellene, naturen og bymiljøet rett inn ved hjelp av nye lyse vinduer fra gulv til tak. Inspirasjonen til designet er hentet fra nordisk design, det norske og naturen. Høy kvalitet og særegne detaljer er nøkkelord.

– Vi er opptatt av å få Bergen ut i verden, vise det beste av hva byen har å by på.

Matopplevelser av høy klasse

På Hotell Norge, som nå blir det største i Bergen, satser de stort på flere restaurant- og barkonsepter. I første og andre etasje blir det et pulserende møtested hvor det lokale møter det internasjonale med kafé om morgenen, og restaurant- og barliv på kveldstid. Det blir lagt stor vekt på personlig service, kvalitet og en god atmosfære. Hotellets tredje etasje er på mange måter hjertet i hotellet med en resepsjon, lobby, bar og hotellets hovedrestaurant.

– Vi har store ambisjoner når det kommer til matopplevelsene på hotellet, vi kan love det beste av norske og lokale råvarer med en internasjonal twist.

Verdensmester i kokkekunst, Ørjan Johannessen, blir The Chef Advisor og skal være med på å utvikle matkonseptene og menyene.

– Vi er veldig stolte over å få Ørjan Johannessen med på laget. Han skal være med å utvikle matkonseptene og menyene, samt skape en rød tråd og sikre høy kvalitet i alle ledd på hotellet. Vi sikter høyt for å gi våre gjester restaurant- og matopplevelser helt utenom det vanlige, forklarer Haukedal.

Det lille ekstra

Hotell Norge vil fokusere på å skape sterke og gode totalopplevelser for gjesten.

– Dette skal vi gjøre gjennom et unikt, variert og spennende aktivitets- og underholdningstilbud innen musikk, kultur, mat og drikke i Bergen. Dette skal være et hotell for de som ønsker det lille ekstra, forklarer direktøren.