Etter en kjøretur på snaue 40 minutter fra Oslo kommer du til Son. Med sine små hvitmalte hus og trange gater fremstår byen med hyggelig sørlandsidyll, men så har den også historiske røtter tilbake til hollendertiden på 1500- og 1600-tallet da byen var en viktig seilskuteby. Seiling er fortsatt viktig, og hvert år arrangeres Hollænderseilasen i Son. I det hele tatt forbinder nok de fleste Son med sommeren.

- Det er nok ikke så rart, forteller Ann Jeanette Myrland som er markedssjef på Son Spa.

- Sommeren er jo fylt med aktiviteter som konserter, uteservering og torghandel. Vi har et godt utvalg restauranter her, og i sommer satt vi ny rekord i antall besøkende til gjestehavna som er utrolig populær. Mange velger også å ta rutebåten fra Aker Brygge som går i helgene fra midten av april til oktober, samt hver dag hele sommeren, forteller hun.

Helårsdestinasjon

Det fine med Son er at det ikke er en by som slukker lyset, stenger skoddene og låser døra når sommeren er over. Nei, Son lever videre med åpne butikker, gallerier og spisesteder med varierte og gode menyer.

- Vi har mange veldig gode spisesteder her, og mattilbudet spenner vidt fra fine dining på restaurant til enklere menyer som du kan få på kafeer eller puber. De fleste stedene holder åpent hele året, sier reiselivssjefen i Akershus Reiselivsråd, Knut Aandal.

Siden Son er en turistdestinasjon kan butikkene holde søndagsåpent. Det setter de som liker å handle pris på. Ellers er det vel verdt å besøke noen av galleriene i byen. Der finner du alt fra malerier og fotokunst til keramikk- og glasskunst.

- For de som liker å røre litt på seg, anbefaler vi kyststien som går helt fra Sonsstranda til Hvitsten torg. Eller hva med et slag golf på golfbanen i Son som ligger rett ved vannet? sier Myrland.

- En av pilegrimsrutene fra Europa til Nidaros gikk gjennom Son, og nå kan du faktisk ta en «pilegrimsvandring light» på den nymerkede ruta, tilføyer Aandal.

Overnatting og arrangementer

Det er ett hotell i Son – Son Spa - som også feirer tiårsjubileum i år. Det markeres med nyoppussede rom, flere nyheter, spennende arrangementer og avsluttes med en stor bursdagsfeiring i november. Hotellet har 148 rom og en stor spaavdeling på mer enn 2000 kvadratmeter. Hit kommer det grupper som bruker hotellet til kurs og konferanser, men det er også veldig populært for par som reiser på egenhånd, eller for mindre grupper som ikke vil ha så mye fastsatt program, men bare vil slappe av, nyte spatilværelsen og god mat.

- Det er mange arrangementer i Son. Når vi kommer til pinsen holder Jo Nesbø tradisjon tro konsert hos oss. Vamp legger også turen innom hotellet 18. juli, i tillegg til flere store og små konserter i Son. Lørdager gjennom hele sommeren er det torgdag, så det skjer noe i denne lille fine byen vår hele tiden, sier Myrland ettertenksomt og fortsetter:

- Son er rett og slett en rolig og sjarmerende lavpulsby som du kan besøke hvis du vil ta en liten pause fra den travle hverdagen. Så hvis du vil sette ned farten og senke skuldrene, er det hit du skal komme, avslutter Myrland.

Hva skjer i Son?

  • «Skal vi danse»-helg: 7.- 8.april
  • Jo Nesbø: 19 mai
  • Vamp: 18. juli
  • Mat og vinkveld med Christer Berens: 17. mars samt 12. og 13. oktober 
  • Spa og treningshelg: 21.-23. september
  • Yogahelg: 3. november
  • Nyttårsaften på spa: 30. desember-1. januar

 

Sommerferietilbud:

Nyt sommerferien i Son en uke i en egen leilighet fra 11.490,-

https://sonspa.no/tilbud