– Sommarland i Bø er uten tvil et av Telemarks aller viktigste lokomotiv i reiselivssammenheng, tilføyer markedssjef i Visit Telemark, Håkon Nordby.

– Besøkstallet har ligget på 140 000 personer i snitt de siste årene.

Ny attraksjon i Bø Sommarland

I år satser parken på en ny attraksjon som er nesten 160 meter lang. Vannsklien er den eneste av sitt slag. På fem steder i løpet av nedfarten kan du oppleve forskjellige filmklipp med lyd. Filmklippene kan endres slik at overraskelsene blir nye for hver tur. Derfor har attraksjonen fått navnet «Tryll».

Rjukan og Gaustatoppen

Rjukan-området har et vell av tilbud: Gaustatoppen med over 125 000 besøkende i fjor, Hardangervidda Nasjonalparksenter, båten Fjellvåken som går inn til Mogen, Krossobanen, turmulighetene i fjellet, ny klatrepark åpner i juli, og ikke minst Industriarbeidermuseet på Vemork.

– Det har også tilkommet nye overnattingstilbud, som for eksempel glamping - luksuriøse telt - ved Tinnsjøen. I Tessungdalen tilbyr Å-camp overnatting i små trehytter, sier Nordby.

Kysten og Kragerø

Markedssjefen løfter fram nasjonalparken Jomfruland i Kragerø som en annen attraktiv destinasjon.

– Der er det sandstrender og rullesteinstrender, og det er mulig å besøke fugletårnet, sykle, bade og gå en tur på den flate øya. Her ligger også tjernet som Theodor Kittelsen brukte da han malte «Nøkken».

Kulturopplevelser over hele fylket

– Det er et utrolig utvalg av kulturarrangementer og festivaler gjennom hele sommeren. Notodden Bluesfestival er kanskje den mest kjente, og 2. august braker det løs med stor spennvidde fra Bonnie Raitt og Ry Cooder til Ingebjørg Brattland. Vi har en unik blanding av gammel kultur og nye, kreative ideer. Det er stort engasjement i fylket, og derfor er tilbudet så variert og bra, avrunder Nordby.