Store glassflater slipper bølgene, årstidene og horisonten inn - det er som om hotellet svever over havet. Samtidig er grunnideen om helse gjennom vann solid forankret i kilden 55 meter under bakken.

- Vann er helt avgjørende for menneskets helse, fysisk og mentalt, formidler Lasse Eriksen. Han er fag- og utviklingssjef på spahotellet.

- Vannet fra kilden har brukt 20 år på å renne gjennom morenemassene fra Bøkeskogen før det kommer hit og blir brukt i spaet, i kildevannsgrotten, så plasseringen vår er langt fra tilfeldig, forteller Eriksen.

Dr. Kneipps metode

Spaavdelingen på Farris Bad er svært omfangsrik og består av mer enn 15 vannorienterte områder, flere av dem med en spektakulær utsikt mot havet.

- Her kan du oppleve spaet i ditt eget tempo og erfare mange forskjellige bad og badstuer. Noen besøker de ulike spaområdene i tilfeldig rekkefølge, men hvis du følger badstueguiden vår, så kan du få en spaopplevelse du ikke var forberedt på, forklarer Lasse.

Flere av tilbudene baserer seg på Dr. Kneipps metode som bygger på en veksling mellom varmt og kaldt vann.

- Strever du med tilstedeværelse, konsentrasjon eller mindfulness, som det populært kalles, så kan ritualer tuftet på Dr. Kneipps metode være en vekker. Helt ned på cellenivå kan du erfare en tilstedeværelse i deg selv, og et fravær av alt annet, som du kanskje ikke har erfart før, frister Lasse.

Mange tilbud og høyt faglig nivå

Det er en omfangsrik aktivitetsplan med fri deltakelse for alle boende gjester syv dager i uken. Det finnes for eksempel skrubbritualer, en aktivitet som kan gjøres både med eller uten veileder. Ulike Aufgusser er tilgjengelig flere ganger om dagen; en aromaterapeutisk badstueseanse som gir en meditativ opplevelse ved hjelp av dufter og damp, musikk eller stillhet.

- Dette er en av de sterkeste spaopplevelsene du kan få. Vi har noen av verdens fremste internasjonale Aufgussmestere her, og flere av våre egne terapeuter konkurrerer også i VM i Aufguss. Løpende henter vi inn internasjonale mestere. Omdømmet vi har opparbeidet oss ute i fagmiljøene i Europa og resten av verden, gjør at vi i dag er et internasjonalt fagsenter innen spa- og badsturitualer, sier Lasse.

#MEtid eller WEtid

Farris Bad er først og fremst et ekstremt omfangsrikt spa, men hotelldelen er ikke mindre behagelig og deilig.

- I helgene er det i hovedsak privatpersoner; par, men også de litt voksne jenteturene som finner veien hit. Vi omtales som «hotellet for voksne», og det er ganske ryddig. Hit kommer du ofte som kjæreste eller venninne, og etter et døgn på Farris Bad tør vi nesten garantere at du kommer hjem som en mer tålmodig forelder, eller som en uthvilt og litt mer leken kjæreste. Vi liker å gjøre det enkelt å være avslappet gjest her, så vi forsøker å tenke på alt for deg. Bestiller du «Tid for kjærlighet» fremstår du som den omtenksomme drømmekjæresten: Alt er tenkt på. Det er for eksempel roser på rommet og champagne på kjøl når dere ankommer, kommenterer Karianne Dancke. Hun er eCom-manager og entusiastisk historieformidler fra de gyldne øyeblikkene gjester opplever på hotellet.

- Vi legger vekt på at de som kommer til oss skal kunne logge av fra hverdagen, til fordel for å logge på hverandre og sin egen tilstedeværelse. For en del år tilbake gjennomførte vi at mobiltelefoner og klokker rituelt ble lagt i en eske du tok med til rommet. I dag gjør gjestene dette noe mer på eget initiativ, men en slik digital detox - den er kanskje verdt å løfte frem igjen, konkluderer hun.