– God frokost er noe hotellgjestene er svært opptatt av, sier Tom Bovim, markedssjef i Haugen-Gruppen, som står bak den årlige konkurransen Twinings Best Breakfast.

Over 400 hoteller vurderes i løpet av året, og til slutt kåres en landsvinner som får den ærefulle tittelen «Norges beste hotellfrokost». Den anerkjente konkurransen arrangeres i år for 14. gang.

– Hotellfrokosten i Norge har hevet seg betraktelig siden vi startet med konkurransen i 2004, og på enkelte hoteller opplever man samme nivå som på luksushoteller i utlandet, både når det gjelder kvalitet, utvalg og service, sier Bovim.

Betyr mye for hotellene

Hotellene har selv vært med på å utforme og godkjenne kriteriene, som blant annet går på kvalitet på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, atmosfære, renslighet og ryddighet.

– Det krever et utrolig dedikert arbeid over lang tid for å nå toppen, men det er også mulig å hevde seg lokalt. Vi kårer en vinner i hvert fylke, og en slik anerkjennelse betyr mye for mange. I tillegg til heder og ære, skaper den stolthet internt og er en driver for å levere godt gjennom hele året, forteller Bovim.

Vinneroppskriften

Markedssjefen trekker frem flere hoteller både i Bergen, Trondheim og Nord Norge som har utmerket seg spesielt. Scandic Nidelven i Trondheim har vunnet den gjeve prisen hele elleve ganger. Sterkt engasjement for lokale råvarer, egenprodusert mat og dedikerte medarbeidere er hemmeligheten bak suksessen, skriver hotellet i en pressemelding.

– I tillegg til god mat er det selvfølgelig viktig med god kaffe og te, og vi er stolte av å kunne levere Twinings te til hoteller landet rundt, og være med på å bidra til å gjøre hotellfrokosten komplett, avslutter Bovim.

Dette er Twinings Best Breakfast

  • Twinings Best Breakfast kårer Norges beste frokost for 14. år på rad.
  • Over 400 hoteller blir vurdert i innledende runde før fylkesvinnere og wild card blir utvalgt.
  • Alle fylkesvinnere og wild card går videre til en egen semifinale før de aller beste blir plukket ut til finalen og vurdert av en ekstern jury som består av:
    Lars Erik Underthun: Driver spisestedet Feinschmecker og er president i Bocuse d'Or Norge.  
    Wenche Andersen: Hele Norges frokostkokk. Også kjent som kokebokforfatter og matjournalist.
    Det 3. jurymedlemmet: En godt bevart hemmelighet, men har lang bransjeerfaring og tilfører juryen bredde.