– Britannia går nå gjennom en av de største totalrenoveringene innen hotellnæringen i Skandinavia noensinne. Man har revet store deler av hotellet og bygget det opp igjen fra grunnen av, og kun fasadebygget med fasaden fra 1897 står igjen, sier prosjektleder Bjarte Gjerde.

Her finner du Palmehaven fra 1918, salongene og Speilsalen, som pusses opp på en respektfull og varsom måte. Fasaden blir også bevart og pusset opp slik den opprinnelig var, men innvendig er alle etasjekonstruksjonene satt opp på nytt.

– Alt av ventilasjon, elektrisk og teknisk anlegg er nytt, og halve bygget får passivhus standard, hele bygget er A-klasse standard. Hotellet skal defineres på ny som et femstjerners hotell og ambisjonen fra eieren er at dette skal bli et av Norges beste hotell, sier han.

Renoveringen og interiørkostnadene vil komme på over en milliard kroner.

Ny bookingtjeneste

En så omfattende renovering krever at hotellet stenges av for en lang periode. 1. juli 2016 ble det stengt, og først 1. april 2019 kan det igjen ta i mot gjester.

– Akkurat nå har vi fått satt opp prøverom der vi tester interiørløsninger og møbler fra ulike leverandører, og velger hovedleverandør og innhold på de ulike romkategoriene våre. Vi er i sluttfasen på konseptarbeid og interiørplaner for de ulike restaurantkonseptene, samt på spa og vårt nye treningssenter, sier salgs- og markedssjef Peter Gjerde.

Det har også vært arbeidet med profilen og den visuelle identiteten for Britannia, og den nye online bookingtjenesten, der man allerede nå kan booke rom, er lansert.

– I tillegg jobber vi fortløpende med rekruttering av ansatte til de ulike avdelingene på hotellet. Vi ønsker å knytte til oss de aller dyktigste menneskene innenfor hvert fagområde, og søker gjerne mennesker som har internasjonal erfaring fra femstjerners hoteller ute i verden, sier han.

Godt servicetilbud

Når hotellet åpner i 2019, vil det ifølge hotelldirektør Mikael Forselius fremstå som nytt på alle områder rent fysisk, med nye femstjerners tjenester som 24 timers roomservice, turn down service på de oppgraderte rommene, og doorman- og conciergeservice.

 – Servicegraden generelt vil bli betydelig høyere enn den var på gamle Britannia, og samtidig blir vi et frittstående hotell uten kjedetilknytning, sier han.

Hotelldirektøren legger til at de som kjenner hotellet godt fra før, nok også vil sette ekstra pris på det brede restauranttilbudet. Topprestauranten Speilsalen vil kunne by på fine dining i det som tidligere har vært en av Trondheimshistoriens flotteste og mest populære selskapslokaler.

– Vi har også hatt fokus på å åpne opp hotellet mer og gjøre det mer tilgjengelig for byens befolkning ved å gi de ulike mat- og drikkekonseptene våre egne innganger, sier han.

Et av de beste

Totalt får Britannia 257 rom og flere suiter.

– Toppsuiten vår, Tårnsuiten, blir på over 220 kvadratmeter og har mulighet for connecting til 14 ekstra rom dersom man reiser sammen med et crew eller entourage, sier Forselius.

Hotellet får også en flott spa- og velværeavdeling på over 1000 kvadratmeter, og det vil knyttes en sterk, erfaren, internasjonal partner til driften. I tillegg får hotellet et stort nytt fitnessenter.

– Videre får vi toppmoderne konferansefasiliteter, 13 møterom, en elegant ballsal og flotte selskapslokaler. Vi merker allerede veldig trykk og pågang på bryllup og selskap, som hotellet har lang tradisjon for å huse, sier han.

I løpet av noen år ønsker de også å få utvidet hotellet når det gjelder møteromskapasitet.

– Ambisjonene for prosjektet er høye. Målet er at Britannia Hotel skal bli en destinasjon i seg selv og ta en posisjon som et av Skandinavias aller beste hoteller, avslutter han.