– Golsfjellet ligger midt mellom Hallingdal og Valdres, cirka tre timers kjøretur fra Oslo og rundt fire og en halv time fra Bergen, så egentlig kan du kalle det sentralt, sier Guttorm Spillum.
Til daglig er 58-åringen studieleder på Gol videregående skole, men han er også sterkt engasjert i utviklingen på Golsfjellet. Sammen med andre grunneiere er han i gang med utvikling av et hyttefelt på Nystølfjellet. Han har vært en av drivkreftene for å gjøre området tilgjengelig for folk flest, for han er en mann som trives i naturen.
Sammen med Storefjell Resort Hotel og Golsfjellet utmarkslag,  har de gått i gang med å etablere et løype­nett som også skulle utvides til høyfjellet.
– Tidligere var det kjørt opp noen løyper med snøscooter, men det holder egentlig ikke mål siden man må kjøre så mange ganger.  Det måtte rett og slett ryddes plass til løypemaskiner hvis dette skulle bli bra.  Jeg startet alene, men etablerte etterhvert et eget løypelag, og det har vært en suksess, forteller Spillum entusiastisk.
Løypelaget består av flere grunneiere som samarbeider om å rydde løyper og å kjøre opp løypene med innleide maskiner.  De har også opprettet en egen Facebook-gruppe hvor det legges ut status på hvilke områder som er kjørt opp.  Statusoppdateringene krydres med flotte stemningsbilder som virkelig gjør at man får lyst til å reise på fjellet, så gruppen er blitt populær.
– Jeg synes det er fantastisk at vi gjennom dette samarbeidet, som har vært et spleiselag, har klart å etablere et sammenhengende løype­nett som binder sammen Golsfjellet, Hemsedal og Valdres. Det er med på å gjøre dette området veldig attraktivt.

Mange aktiviteter

Golsfjellet kalles det familievennlige fjellet, og ikke uten grunn. Det viktigste er nok den store variasjonen i aktiviteter som området byr på. Langrenn er naturligvis en viktig del. Den alpininteresserte kan benytte Storefjell ski- og akesenters tre skiheiser med totalt ni nedfarter,  og hvor den lengste er på nesten to kilometer.  Storefjell har også en veldig populær akebakke.
For de som har lyst til å kombinere oppholdet sitt med enda litt mer alpinkjøring, ligger Golsf­jellet alpinsenter, Gol skipark og Hemsedal skisenter ikke så langt unna. Det samme gjør Hemsedal snøscooterbane.
Det finnes også aktiviteter som hundekjøring,  å gå på truger, kanefart, isfiske og lavvo om vinteren. Om sommeren kan man gå i fjellet, reise på sykkeltur eller fiske, så mulighetene er varierte.

Storefjell er motoren

På mange måter har Storefjell blitt motoren på Golsfjellet. Her er det barer og restauranter, eget badeland, spabehandling og treningsrom. I ferieperiodene er det også mange tilbud til barna.
Tilbudene er ikke bare for hotell­gjestene, men kan i stor grad og­så benyttes av hyttefolket. Dette er med på å gjøre Golsfjellet til et komplett reisemål hvor hele familien kan gjøre noe sammen eller finne aktiviteter som passer den enkelte.