- Siden vi ville ha bryllupet vårt i nærheten av der vi bor var det egentlig ganske naturlig for oss å velge det lille lokale hotellet Haaheim Gaard her på Tysnes, omtrent midt mellom Haugesund og Bergen. Hotellet har en veldig gjennomført historisk stil og har klart å skape en egen stemning som det er vanskelig å finne andre steder. Hotellet ligger høyt og flott. Det er fantastisk natur der og de har en hage som egner seg spesielt godt til bryllupsfotografering, forteller Irene Røssland litt drømmende når vi ber henne om å fortelle om bryllupet i fjor våres.

God planlegging

Irene og Erlend hadde aldri besøkt hotellet før de bestemte seg for å arrangere bryllup, men de hadde hørt veldig mange lovord om det. Det skulle vise seg at anbefalingene de hadde fått om stedet var riktige:

- Alle andre sa at det var så fint der. Og jammen hadde de rett. Da vi kom dit første gangen forsto vi med en gang at dette var stedet for oss. De var også veldig imøtekommende og vi fikk en dedikert person som hjalp oss med hele planleggingen av dagen vår. Vi forsto at de hadde god kontroll og derfor følte vi oss trygge på at vi kom til å få et flott bryllup, fortsetter Irene.

Kortreist mat

De hadde invitert 38 gjester, de fleste var lokale, mens de tilreisende valgte å bo på hotellet.

- Vi synes det var artig at vi kunne få kortreist mat og vi valgte en meny som besto av fire retter. Det ble servert kamskjell, hjort og skogsbær til dessert. Maten var kjempegod og mange av gjestene påpekte også at i tillegg til at maten var god, så var den også veldig pent dandert på tallerkenene og at den ble servert på en måte som både var profesjonell og hyggelig. Til nattmat hadde kjøkkenet laget betasuppe. Den falt også virkelig i smak blant gjestene, så den gikk det mange porsjoner av, smiler hun.

For ikke lenge siden besøkte Irene og mannen hotellet igjen. Da skulle de feire at de hadde vært gift i ett år.

- Da var det faktisk de samme servitørene som serverte oss. Det var selvfølgelig ekstra hyggelig at de hilste på oss og kjente oss igjen fra bryllupet. Det er ikke sikkert vi hadde opplevd det samme på et større sted.

Guidet tur og underholdning

- Til slutt må jeg nevne vertskapet. Han som er innehaver, er faktisk også en av grunnene til at man velger et slikt sted. Da vi kom tok han med alle gjestene rundt på hotellet på en guidet runde hvor han fortalte om historien, hvordan hotellet hadde blitt bygd opp og litt om driften. Senere på kvelden satte han seg ved pianoet. De fem barna som var med fikk velge sanger og han sang med dem, så han bidro til å skape en veldig god stemning. Det er med andre ord veldig mange grunner til at vi er så glade for at vi valgte akkurat dette stedet for vår store dag, sier Irene avslutningsvis.