Av Kristin Ruud, kommunikasjonssjef i Pensjonistforbundet

Senioruka har blitt et begrep i Buskerud og noe pensjonistene gleder seg til. I år er den fra 25. juni til 28. juni. I løpet av en kort uke er det et vell av aktiviteter å være med på. Og det er både morgentrim og dans på kvelden, bocchia og fjellturer. Høydepunktet for mange er Storefjellsmarsjen med sosialt samvær i lavvo etterpå.

Storefjell ligger 1001 meter over havet i Gol kommune. Det er et flott høyfjellsterreng rundt hotellet som innbyr til aktivitet. De mange pensjonistene som kommer igjen og igjen til Storefjell trekker gjerne frem kombinasjonen av det sosiale kombinert med fysisk aktivitet som grunner til at de kommer tilbake.

Mange aktive

Pensjonistforbundet har 230 000 medlemmer og 800 lokale foreninger rundt om i landet. Mange lokalforeninger arrangerer bussturer, gjerne dagsturer uten overnatting til ulike reisemål i nærmiljøet. Sosialt samvær og fine opplevelser er viktig om du er åtte eller 80 år.

At pensjonistene er sprekere og lever lengre enn før merker flere organisasjoner enn Pensjonistforbundet. Den norske turistforening har fulle turer når de lager spesialturer for seniorer, men mange som deltar på DNTs ordinære turer, kommer hjem og forteller om spreke pensjonister som forserte fjell og ur med lett fot, i mye bedre fysisk form enn sine medreisende.