Hun har reist på kryss og tvers i Norge som programleder for «Alt for Norge» – og mister fortsatt pusten av den norske naturen. Henriette Bruusgaard føler seg privilegert som får lov til å se så mye av landet sitt.


– Det er paradoksalt at nordmenn, som reiser så mye, helst reiser utenlands. Det er mange som sier at de gjerne skulle sett mye mer av det landet de bor i, og da er det synd at det er så dyrt å reise i Norge, for det er så utrolig mye vakkert å se her.

Gjorde inntrykk på amerikanerne

Den aller første turen, den første sesongen, gikk til Preikestolen i Rogaland. Bruusgaard fløy helikopter fra Stavanger, og hun trodde knapt sine egne øyne.


– Jeg hadde aldri vært der. Det var strålende solskinn da vi fløy opp til Preikestolen, helt absurd vakkert med urblå himmel og knallblått hav.  Det var helt vilt.  Da husker jeg at jeg tenkte at det var helt uvirkelig at dette var mitt land. Vi spilte inn åpningssekvensen med amerikanerne der oppe, og de var helt over seg. Det samme var crewet, så det ble en helt spesiell stemning. Vi var så utrolig stolte over det vi hadde å vise frem, og det var en helt spesiell opplevelse som jeg aldri kommer til å glemme.


Et annet sted som gjorde inntrykk, var Balestrand i Sogn og Fjordane.

– Vi bodde på Kviknes hotel, et av Norges mest spesielle hoteller. Balestrand er vanvittig vakkert, og vi dro til en slektsgård som lå oppe på en knaus med den villeste utsikten. Det var som en reklame for Freia  Melkesjokolade.

Ut av kroppen-opplevelse

Bruusgaard blir til stadighet slått av den utrolige naturen vi har i landet vårt. Hun er heldig fordi hun får fløyet helikopter i mange av programmene, og dermed får sett mye av den storslagne naturen fra lufta.


– Norge er et helt spektakulært land. Jeg har reist mye, og jeg må si at Norge er helt spesielt med den lange kystlinjen og all den ville naturen.  Jeg er heldig som får så mye, det er en morsom dimensjon med jobben jeg har.


Et av de områdene som har gjort sterkest inntrykk på henne, er Lofoten.

– Jeg blir helt forelsket når jeg er i Lofoten, for det er så vakkert der at jeg blir helt yr og varm. En av mine store drømmer er å sykle Lofoten på langs og telte. Da blir det jo ikke så dyrt.


I sesong to oppdaget Bruusgaard et nytt område, også dette i Nord-Norge.


– Det er et vel så fint område som har havnet litt i skyggen av Lofoten, og det er Lyngsalpene i Troms. Vi kjørte bil fra Reisadalen i Nord-Troms inn til Tromsø, og da jeg så Lyngsalpene i strålende sol, da hadde jeg en ut-av-meg-selv-opplevelse. Det isblå vannet med alpene over, det var helt vanvittig. Jeg bruker mange store ord nå, men jeg vet ikke hvordan jeg skal unngå det. Det var helt guddommelig.


Det bir nesten litt urettferdig å trekke frem ett sted fremfor et annet. 

– Norge er bare veldig fint. Punktum!