Egentlig var han på god vei til å bli arkitekt, men endret retning da han snublet over industridesignerutdanningen på Statens håndverks- og kunstindustriskole i 1983. Etter endt studie startet han en enmannsbedrift med det hårete mål å frelse verden med sin industridesign.

Gründerbevegelsens Jesus

Frelst eller ei, det råder ingen tvil - Bård Eker og Eker Design AS er en vellykket bedrift. Med nærmere tjue priser og hedersbemerkelser fra bransjens ypperste i bagasjen, to DOGA-merker som seneste bragd, kan de vel kalles en slags gründerbevegelsens helligdom.

Eller som han tidligere har blitt kalt; «Racer-Bård». Stabeistet fra Østfold som sjelden sier nei til utfordringer, og som mener at det vanskelige er lett og det umulige er en utfordring, har selvsagt flere talenter. Blant andre er han tidligere verdensmester i offshore - båtsportens formel 1.

– Jeg har en iboende rastløshet med sans for høy hastighet og høy risiko som jeg ønsker å bruke, og hele tiden gjøre noe nytt. Repeterbarhet er kjedelig. Derfor leter vi i Eker Design hele tiden etter nye produktkategorier vi ikke har jobbet med tidligere.

Skal vi tro Bård «Racer» Eker er stahet, arbeidsiver, ja-mentalitet og guts nøkkelkvaliteter for å lykkes. Men han er langt ifra alene om suksessen - bak generalen står en armé på omkring hundre krigere. En hær han ikke ville vært foruten.

– Å være et team er helt nødvendig når man ønsker å starte noe nytt eller utvikle noe banebrytende. Man må ha med seg de som ser mulighetene, de som finner løsningene og de som evner å stå hele løpet ut. Det er som oftest ikke de samme personene, og derfor er et team viktig.

En ny tid i vente

På agendaen står nå nye utfordringer og spennende prosjekter for tur. Bare tiden vil vise hva det blir ut av de foreløpige planene.

– Vi lever i en brytningstid både i Norge og internasjonalt. Ny teknologi vil endre forutsetningene for både brukere og leverandører, og vi merker allerede endringer i brukeratferd og et økt fokus på miljø. Norge kan ta viktige posisjoner i tiden vi nå er på full fart inn i med tanke på leveranser av høyteknologiske produkter med tilhørende interessante arbeidsplasser. Det er spennende tider, avslutter Eker.