Da den danske kjøkkenprodusenten Multiform ble grunnlagt for 35 år siden, var forholdet til mat et helt annet enn i dag. Kjøkkenet har gått fra å være rommet med lavest prioritet, til å bli et sted hvor man bruker mye tid og som derfor bør innrettes etter det. I dag er kjøkkenet hjemmets midtpunkt for mange.

Velg ekte og naturlige materialer

Borte er de hvite, sterile rommene hvor man så vidt tør å sette seg ned med en kaffe. Kjøkkenet er et sted som skal brukes, og det skal vises.

– Varmen er tilbake på kjøkkenet, og det er vår oppgave å skape et vakkert kjøkken som oser av personlighet, forklarer Henrik Witt, Product & Export Manager i Multiform.

Kjøkkenet har i det siste blitt mer som et oppholdsrom og et samlingspunkt for hele familien. Her lages det mat, gjøres lekser og inviteres til middagsselskap. Gjestene blir sittende ved spisebordet hele kvelden, og grensene mellom kjøkken og stue viskes ut.

– Kjøkkenet har blitt en enda viktigere del av hjemmet - det er som et vakkert møbel man blir i godt humør av å se på. Folk er opptatte av design, og bruker både mer tid og penger på kjøkken nå enn før. Vi ønsker ikke å lage mat i et «fake» kjøkken, sier Witt.

Multiform bruker mange spennende materialer som marmor, messing, ubehandlet eik, stål og glødejern i sine kjøkken - materialer som bare blir finere med tiden. Det gjelder også den nye kjøkkenøyen i sort oksidert stål fra den elegante serien Form 45.

– Med sort oksidert stål har vi skapt et minimalistisk snekkerkjøkken i en råere stil. Mettallfrontene med svakt synlige slipespor, og masse spill i overflaten, passer nydelig til øvrige naturmaterialer som marmor, granitt og tre, sier Witt.

Planlegg godt og søk råd

Et kjøkken skal vare lenge, og er ofte en stor investering for mange. Witt oppfordrer deg derfor til å tenke nøye gjennom hvordan du vil at det nye kjøkkenet ditt skal være og planlegge godt.

– Tenk på helheten i husets innredning, og hvilken funksjon kjøkkenet ditt skal ha. Hvordan vil du ha det om ti år eller 20 år? Sett opp et budsjett og en tidsplan, sier han.

– Finn dyktige håndverkere, og søk råd hos fagfolk. Multiform har profesjonelle interiørarkitekter og designere som kan hjelpe deg med alt fra løsninger, farger, kontraster og lys, sier Witt.