– Et garderobeskap er ikke bare forbeholdt kvinner – mannfolk setter mer og mer preg på hvordan man skal løse garderoben i et hjem. En mann har også mer behov for oppbevaring av tøy nå enn tidligere. Skjorter, bukser, sko, slips og belter er bare litt av det man trenger oppbevaring til, sier markedssjef Torill Velle i Langlo.

Det er slutt på de tider der et skap bare inneholdt garderobestang, en hylle og noen kurver. Flere av de garderobeløsningene som finnes i dag har et maskulint design med mange smarte løsninger som både gjør mannegarderoben praktisk, oversiktlig og stilig.

– Ofte glemmer man blant annet oppbevaringsplass til treningstøy, treningsbager og kofferter. Nordmenn er i toppen på klær for friluftsaktiviteter, med rundt 70 plagg hver. Alt dette skal oppbevares, og det har vi tatt hensyn til, fortsetter Velle.

Utnytt plassen maksimalt

Det er ganske vanlig at ikke hele skapets høyde blir benyttet. Man rekker rett og slett ikke opp uten å stå på noe. Nå finnes det en garderobestang med fleksibelt feste som gjør at skjortene kan henge helt oppunder taket i skapet. Når du trenger en skjorte vippes bare garderobestangen ned i riktig høyde.

Menn har også behov for å oppbevare diverse småting som belter, klokker, mansjettknapper og slipsnåler. Da er det smart å ha en garderobe som inneholder skuffer som er delt inn med små rom. I en slik løsning er det mye plass og gjør det enkelt å holde oversikten over alt «ekstrautstyret» som menn trenger i hverdagen.

- Å henge opp bukser er også lurt. Da blir de ikke krøllete og pressen i dressbuksene holder seg like fin. Hvis du velger et uttrekkbart oppheng blir det enda enklere å få oversikt over buksene enn når de for eksempel henger på kleshengere inne i et skap, forklarer Velle.

- En annen løsning som også bidrar til en krøllefri hverdag, er å benytte doble garderobeoppheng med to garderobestenger under hverandre, slik at du kan henge skjorter og dressjakker i to høyder i det samme skapet, tilføyer hun.

Hyller og kroker

I en god garderobeløsning må det også være skikkelig hylleplass. Det finnes hyller med trådomramming, softclose og fullt uttrekk. Her ligger tøyet fint, og du kommer lettere til enn med skuffer.

- Til slutt kan du velge å montere en uttrekkbar holder med kroker for oppheng av slips og belter. Da får du en plasseffektiv løsning som også gir en veldig god oversikt, avslutter Velle.