Av Torbjørn Kvien Madsen, Markedsansvarlig/forretningsutvikling, Inatur Norge AS

Hvorfor reise til den samme hytta hver helg, når du kan reise Norge rundt på hytteturer? På nettportalen inatur.no leies det ut hytter fra noen av landets største grunneiere. Blant annet Statskog, Fjellstyrene i Norge, lokale jeger- og fiskerforeninger og mange private grunneiere har gjort sine hytter tilgjengelig for folk flest via inatur.no. Mange av hyttene ligger unikt til i områder hvor det ikke bygges nye hytter. Dette er hytter blant annet i nasjonalparker og statsallmenninger, områder vernet for nybygging. Det er med andre ord store muligheter for å oppleve ekte norskt hytteliv både på fjellet og i skogen.

Inatur.no er Norges største markedsplass for salg av jakt, fiske og utleie av hytter i norsk natur. Du finner ukjente hytteperler i områder som Jotunheimen, Harangervidda, Hallingskarvet, Femundsmarka, Snåsafjella, Reisadalen, Dividalen, Senja, Ringebufjellet, Njardarheim, Reinheimen og i flere andre flotte naturområder.

Hytte med utsikt over Jotunheimen

Et eksempel på en flott utsikt er ved Mannsberghytta i Jotunheimen. Denne hytta leies ut av Årdal jeger- og fiskerforening og koster kun 300 kroner døgnet. Her er det sengeplasser til 4 personer, og garnfiske er inkludert for dem som ønsker å forsøke fiskelykken.

Unik hytteperle ved Storsjøen i Rendalen

Eller hva med utsikt over flotte Storsjøen? Engelsvika leies ut av Norges største grunneier Statskog og er en trivelig tømmerhytte med fantastisk beliggenhet. Svært gode solforhold og her er båt inkludert i leia.

Unik gapahuk med fantastisk utsikt

Ved gapahuken "Ørnareiret" har du utsikt både utover og innover fjorden i Undredal. Her får du følelsen av å ligge under åpen himmel, med soloppgangen som vekkerklokke. Maken til overnatting skal du lete lenge etter. Her er det sengeplass til seks personer.

Hytte med historisk sus

Taumevassletta ble bygget på1800-tallet og er noe for deg som vil oppleve det enkle hyttelivet slik det var før i tiden. Her får du oppleve den unike naturen i Njardarheim - et flott høyfjellsområde i Setesdal Vesthei/Ryfylkeheiene. Har du ikke vært her før, kan det absolutt anbefales! Hytta leies ut av Statskog og både båt og fiske er inkludert i prisen.

Hytte ved fiskevann

Bjørfarvasstu i Namdalseid ligger 1,5 meter fra vannkanten. Her kan du forsøke fiskelykken rett fra kjøkkenvinduet. Dette er en svært populær hytte som leies ut av Namdalseid fjellstyre. Det er sengeplasser til 8 personer og båt og garn er inkludert i leien.

Populær hytte blant jegere og fiskere

Storgåsvassbua har en fantastisk beliggenhet på svabergene ned mot Storgåsvatnet i Namsskogan. Hytta ble totalrenovert i 1991 og ligger på høygjellet, midt i et flott området for jakt og fiske. Panoramautsikten fra denne hytta er noe for seg selv! Hytta anbefales også for barnefamilier med både fiskeplass og badeplass like utenfor inngangsdøra. Stedet leies ut av det lokale fjellstyre.

For mer informasjon om hyttene i teksten, se wwww.reiseogfritid.no/hytteliv

Dette er bare et lite utvalg av hytter du finner på inatur.no. Velkommen til å prøve leie, fremfor eie. God tur!