– Buen Gruppen begynte salget av tomter på Lifjell for to år siden, og vi har til nå solgt 30 tomter. I tillegg er det jo andre aktører på banen, så dette er i ferd med å bli et veldig populært hytteområde, sier selger i Buen Gruppen, Jan Einar Stølan.

Han mener det er flere grunner til at Lifjell har slått an blant dem som ønsker seg hytte. Ikke bare er dette det han kaller kortreist høyfjell, med kort vei både til Oslo, Buskerud, Vestfold og Sørlandet, men området er også lett tilgjengelig.

– Infrastrukturen er godt utbygd med buss og tog, og det jobbes nå med nye veier fra Oslo. Samtidig er det en destinasjon som har mye å by på både sommer og vinter, sier Stølan.

God plass kan han også love dem som kjøper tomt på Lifjell, for de fleste tomtene er på over ett mål.

Et samlingssted

Det å bygge seg hytte koster penger, men på Lifjell er prisene ifølge Stølan fortsatt lave sammenlignet med mange andre fjellområder.

– Vi selger hyttetomter i hele Telemark, og på Lifjell får du hyttetomt i flotte panoramaområder for en billig penge. Prisene er imidlertid på vei oppover, for nå begynner folk å få øynene opp for dette flotte området, sier han.

Han forteller at de fleste bygger hytte med tre eller fire soverom og syns det er hyggelig å se at mange bruker hytta som et samlingssted for familien.

– I dag lever de færreste familier oppå hverandre i hverdagen. Alle er opptatt med sitt, og da er det flott å kunne samles på hytta i helger eller ferier. Det er også en del som velger å leie ut hytta si, noe det er gode muligheter for i dette området, sier han.

Høye topper

– Lifjell er et av de mest snøsikre områdene på Østlandet, og prognosene viser at det vil fortsette å være det også i fremtiden, sier tomteutvikler Trygve Bjarkø. Siden påske har han solgt 12 tomter i området, og han merker i likhet med Buen Gruppen godt at interessen for Lifjell har økt de siste årene.   

–  Selve hytteområdet ligger 7-800 meter over havet, men oppe på høyfjellsområdet finner du ti topper som er mellom 1200 og 1300 meter høye. Området strekker seg helt fra Bø til Seljord så på fine vinterdager kan du bruke hele dagen på høyfjellet, sier han.

Han beskriver landskapet som majestetisk og tror mange setter pris på den store variasjonen med både fjelltopper, vann og vidder.

– Her er løyper for både viderekommende langrennsutøvere og familier på tur, og i tillegg finner du to fine alpinbakker på Lifjell, sier han.

Mange turmål

I denne varierte naturen er det også flott å ta på seg turskoene om sommeren. Her ligger fiskevannene og venter på deg, og både om sommeren og vinteren finnes det flere kafeer du kan gå til dersom du ønsker et mål for turen.

– I tillegg er det kort vei til Bø sentrum dersom du vil handle litt, og der finnes det også idrettsanlegg med svømmehall, kjøpesentre og restauranter. Det er heller ikke lang vei til klatreparken Høyt og lavt og Bø Sommarland, sier han.

For hytteeiere som liker at det skjer noe, kan det også være interessant å vite at kulturlivet i området blomstrer.

– Det er mange festivaler i området om sommeren, og det sies at det skjer noe hver dag fra 1. juni til september. Ellers kan du naturligvis også bare kose deg med roen på hytta i et område med flott utsikt til alle kanter og som er utbygd med stor respekt for naturen, sier Bjarkø.