Kari Tovar, Eier av Child Planet. Foto: Studio vestHøifødt.

Det startet med at Kari bodde i Spania og Colombia på slutten av 1990-tallet og hun fikk se hva slags utstyr de brukte til lekeparkene der. Hun var alenemor til to barn som da var tre og fem år gamle og da hun returnerte til Norge lagde hun konseptet som ble til Norges første innendørs lekepark for barn.
- Jeg tok utgangspunkt  i egne opplevelser, og hvordan jeg ville ha det for å gjøre en lekepark så trygg som overhodet mulig både for meg og for barna. Jeg ville blant annet være helt sikker på at de ikke kunne forsvinne ut, forteller hun.

Ekspanderer

- Da jeg startet dette fikk jeg en næringsfaglig vurdering av ideen som jeg la fram for banken for å låne penger og de tente på ideen, men hadde krav til egenkapital på kr. 700.000. De pengene hadde jeg ikke, så jeg måtte selge både bil og leilighet for å komme i mål med finansieringen, forklarer Kari.
Men oppstarten av Child Planet Colloseum på Majorstuen skulle ikke bli så enkel som hun hadde trodd og håpet. Gjestegrunnlaget sviktet og hun hadde færre besøkende enn hun hadde regnet med, derfor startet hun en barnehage med tolv barn etter et halvt års tid. I dag har hun 150 barn der, og i juni startet hun enda en park i tillegg, nemlig Child Planet Atlantis på Fornebu.

Skiller seg fra andre

I selve lekekonstruksjonen som er polstret for å unngå skader er det spiralsklier og klatrerør med vinduer og det er trampoline med sikkehetsnett. I det hele tatt er sikkerheten satt i høysetet:
- Sikkerheten for barna er viktigst derfor har vi en resepsjon der foreldrene leverer sko, jakker og bager. Du må ringe på for å komme inn og vi har en adgangskontroll som gjør at vi til enhver tid vet hvor mange barn som er i anlegget. Vi har også kameraovervåkning med skjermer rundt omkring i parken. Der kan foreldrene følge med og dessuten kan barna se seg selv, sier hun.
- Jeg hadde erfaring fra opplevelser med egne barn og har bygd opp sikkerheten på en slik måte at jeg selv ville følt at dette hadde vært trygt for mine egne barn. At barna ikke kan løpe ut, at toaletter ligger oversiktlig til og er lette å håndtere for barn. De eneste ulykkene vi har hatt i løpet av de fjorten årene vi har drevet er at barna har krasjet med hverandre, og det kan vi ikke gjøre så mye med, smiler hun.

Skikkelig mat

Child Planet Atlantis samarbeider med barnehotellet Scandic Fornebu som lager maten. Derfor kan de servere pizza som er stekt i stenovn,  hjemmelagde hamburgere også har de dagens rett som kan være en fiskerett, pasta, eller kanskje en entrecote.
- Vi er ikke tivolipreget og derfor har vi byttet ut godteriet med skikkelig mat og satset på at barna ikke bare skal leke med kroppen, men også bruke hodet på mange av oppgavene. I tillegg tilbyr vi profesjonell barnepass og har et pedagogisk tilbud som ledes av en førskolelærer for de aller minste, avslutter hun.